Korealaiset tacot nyhtötofulla

Raastettu tofu on etenkin sosiaalisessa mediassa levinnyt tapa valmistaa ”nyhtötofua” eli pulled pork -tyylistä ruokaa. Mausteista riippuen nyhtötofu sopii erinomaisesti esimerkiksi tacojen ja pitaleipien väliin sekä kulhoruokiin.

Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min

Tofu:

  • 1 pkt (250 g)

    maustamatonta tofua

  • 2 tl

    tuoretta inkivääriä raastettuna

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 tl

    (ruoko)sokeria

  • 2 rkl

    seesamiöljyä

  • 2 rkl

    soijakastiketta

Pikkelöity retikka:

  • 200 g

    retikkaa

  • 1½ dl

    vettä

  • ¾ dl

    sokeria

  • ½ dl

    riisiviinietikkaa

Gochujang-majoneesi:

  • 1 dl

    (vegaanista)majoneesia

  • 2 tl

    gochujang-tahnaa

Lisäksi:

  • 200 g

    punakaalia

  • 2

    kevätsipulin vartta

  • 1

    punainen chili

  • 1

    limetti

  • sinimailasen ituja

  • seesaminsiemeniä

  • 8

    minitortillaa

■ Aloita pikkelöimällä retikka. Kuori retikka ja pilko se ohuiksi tikuiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka niin, että sokeri liukenee. Lisää retikkatikut ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.

■ Kääri tofu talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle kuivumaan. Kuori ja raasta inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne yhteen sokerin, seesamiöljyn ja soijakastikkeen kanssa.

■ Raasta kaali ohuiksi suikaleiksi, viipaloi chili sekä kevätsipulit. Lohko limetti. Sekoita gochujang-tahna majoneesiin.

■ Kuumenna uuni 225 asteeseen. Raasta tofu kartioraastimen karkealla terällä. Sekoita tofuun soija-seesamiöljykastike. Levitä raaste uunivuokaan ja paahda uunivuoassa noin 20 minuuttia, sekoita kerran paiston aikana.

■ Kasaa lämmitetylle tortillaletulle raastettua kaalia, tofua ja retikkaa. Viimeistele majoneesilla, iduilla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Purista päälle limetin mehua.

Resepti: Tuuli Kanerva

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat