Tofu:
1 pkt (250 g)
maustamatonta tofua
2 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
valkosipulinkynttä
1 tl
(ruoko)sokeria
2 rkl
seesamiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
Pikkelöity retikka:
200 g
retikkaa
1½ dl
vettä
¾ dl
sokeria
½ dl
riisiviinietikkaa
Gochujang-majoneesi:
1 dl
(vegaanista)majoneesia
2 tl
gochujang-tahnaa
Lisäksi:
200 g
punakaalia
2
kevätsipulin vartta
1
punainen chili
1
limetti
sinimailasen ituja
seesaminsiemeniä
8
minitortillaa
■ Aloita pikkelöimällä retikka. Kuori retikka ja pilko se ohuiksi tikuiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka niin, että sokeri liukenee. Lisää retikkatikut ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
■ Kääri tofu talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle kuivumaan. Kuori ja raasta inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne yhteen sokerin, seesamiöljyn ja soijakastikkeen kanssa.
■ Raasta kaali ohuiksi suikaleiksi, viipaloi chili sekä kevätsipulit. Lohko limetti. Sekoita gochujang-tahna majoneesiin.
■ Kuumenna uuni 225 asteeseen. Raasta tofu kartioraastimen karkealla terällä. Sekoita tofuun soija-seesamiöljykastike. Levitä raaste uunivuokaan ja paahda uunivuoassa noin 20 minuuttia, sekoita kerran paiston aikana.
■ Kasaa lämmitetylle tortillaletulle raastettua kaalia, tofua ja retikkaa. Viimeistele majoneesilla, iduilla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Purista päälle limetin mehua.
Resepti: Tuuli Kanerva