Punasipuli-omenapiiras

Punasipulista ja omenasta leivottu piirakka maustetaan ripauksella lakujauhetta. Lakritsi sitoo omenan ja punasipulin maut sopuisasti ja tuo omenan makuun terävyyttä. Tarjoa piirakan kanssa piparjuurituorejuustosta ja fetasta sekoitettua kastiketta.

1.9. 2:00
Määrä8 annosta
Valmistusaikanoin 1 h

Rahkataikina:

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    spelttivehnäjauhoja

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • ½ tl

    suolaa

  • 200 g

    pehmeää voita

  • 200 g

    maitorahkaa

Täyte:

  • 500 g

    punasipulia

  • 300 g

    omenoita

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • ½ dl

    hienonnettua salviaa

  • 1 rkl

    fariinisokeria

  • 1 tl

    maissitärkkelysjauhoja

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    lakritsijuurijauhetta

  • 150 g

    raastettua voimakasta juustoa, esimerkiksi gruyèreä

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

Feta-piparjuurikastike:

  • 1 rs (140 g)

    piparjuurituorejuustoa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 100 g

    fetajuustoa

  • 1 tl

    hunajaa

  • 1 tl

    viinietikkaa tai sitruunamehua

■ Sekoita rahkataikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää pehmeä voi ja rahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi monitoimikoneella tai sähkövatkaimella. Älä sekoita liikaa, ettei taikinaan muodostu turhaan sitkoa.

■ Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22-24 cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ylös asti. Nosta vuoka kylmään täytteen teon ajaksi.

■ Kuori ja viipaloi punasipulit. Huuhtele omena ja leikkaa lohkoiksi siemenkodan ympäriltä, viipaloi omenalohkot. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

■ Sekoita kulhossa punasipuli- ja omenaviipaleet, valkosipulit, salvia, fariinisokeri, maissitärkkelys, suola ja lakritsijauhe. Nostele joukkoon juustoraaste ja balsamiviinietikka.

■ Kaada täyte vuokaan pohjataikinalle. Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin keskitasolla 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin avaat vuoasta reunat. Nosta piirakka tarjoiluvadille.

■ Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa haarukalla painelemalla. Tarjoile kastiketta piirakan kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat