4 dl
omenakuutioita
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
jauhettua kardemummaa
200 g
sulatettua voita
3
kananmunaa
1 dl
kuohukermaa
2 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl (150 g)
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
Vuoan voiteluun:
1–2 tl
voita
Kanelikinuski:
2 dl
fariinisokeria
2 dl
kuohukermaa
1 rkl
voita
2 tl
kanelia
Koristeeksi:
kuivattuja omenaviipaleita, pekaanipähkinää ja mantelilastuja
■ Voitele pinnoitettu torvikakkuvuoka voilla.
■ Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita mikronkestävään kulhoon omenakuutiot, vaniljasokeri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Jäähdytä.
■ Sekoita kulhossa voisula, kananmunat, kuohukerma, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jäähtyneet omenakuutiot. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
■ Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle vasta, kun vuoka on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.
■ Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Lisää voinokare ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kaada kanelikinuskia jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi kuivatuilla omenaviipaleilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja mantelilastuilla.
Resepti: Suvi Rüster