Omena-kinuskikakku

Pehmeän kuohkea, mehevä ja täynnä makua – tällainen on perinteiseen torvikakkuvuokaan leivottu omena-kinuskikakku. Jujuna on pehmentää omenakuutioita pikaisesti mausteiden kanssa ennen taikinaan lisäämistä. Näin omena imee itseensä makuja kanelista, neilikasta ja kardemummasta, mutta jää kakkuun ihaniksi omenasattumiksi.

1.9. 2:00
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 h 30 min
  • 4 dl

    omenakuutioita

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 2 tl

    kanelia

  • ½ tl

    jauhettua neilikkaa

  • ½ tl

    jauhettua kardemummaa

  • 200 g

    sulatettua voita

  • 3

    kananmunaa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 2 dl (150 g)

    mantelijauhetta

  • 2 tl

    leivinjauhetta

Vuoan voiteluun:

  • 1–2 tl

    voita

Kanelikinuski:

  • 2 dl

    fariinisokeria

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 rkl

    voita

  • 2 tl

    kanelia

Koristeeksi:

  • kuivattuja omenaviipaleita, pekaanipähkinää ja mantelilastuja

■ Voitele pinnoitettu torvikakkuvuoka voilla.

■ Pese omenat, poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita mikronkestävään kulhoon omenakuutiot, vaniljasokeri, kaneli, neilikka ja kardemumma. Kypsennä mikrossa täydellä teholla 3 minuuttia. Jäähdytä.

■ Sekoita kulhossa voisula, kananmunat, kuohukerma, sokeri ja fariinisokeri. Lisää jäähtyneet omenakuutiot. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe, ja lisää ne taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

■ Kaada taikina kakkuvuokaan. Kypsennä 180-asteisen uunin keskitasolla 55–60 minuuttia. Kumoa kakku vuoasta tarjoilulautaselle vasta, kun vuoka on jäähtynyt kädenlämpöiseksi.

■ Mittaa fariinisokeri ja kuohukerma kattilaan. Kiehauta ja keitä 10 minuuttia niin, että seos hiljalleen porisee. Lisää voinokare ja kaneli. Sekoita tasaiseksi. Kaada kanelikinuskia jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi kuivatuilla omenaviipaleilla, rouhitulla pekaanipähkinällä ja mantelilastuilla.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat