Metsäsienipasta

Reseptin tärkein vaihe on sienten paistaminen. Sienet paistetaan huolella, jotta ne eivät jää vetisiksi. Pastan voi valmistaa myös kaupassa myytävistä viljellyistä sienistä, valitse silloin aromikkaampia lajikkeita, kuten siitake ja portobello.

8.9. 2:00
Määrä4–6 annosta
Valmistusaika30 min
  • 1½ l (noin 400 g)

    puhdistettuja metsäsieniä (tatteja, kantarelleja, mustia torvisieniä, kehnäsieniä)

  • 2–3 rkl

    oliiviöljyä

  • noin ½ tl

    suolaa

  • 2

    banaanisalottisipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 5 vartta

    timjamia

  • 2 rkl

    voita

  • 1½ dl

    valkoviiniä tai loraus kuivaa sherryä

  • 400 g

    tagliatellea

  • karkeaa merisuolaa

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1 tl

    rouhittua mustapippuria

  • 1 ruukku

    lehtipersiljaa

  • (parmesaania)

■ Viipaloi sienet isoiksi paloiksi ja lisää kuivalle kuumalle pannulle. Paista, kunnes neste on haihtunut. Lisää öljyä ja jatka paistamista, kunnes sienet ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.

■ Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit pannulle. Lisää timjamin lehdet ja 1 rkl voita. Paista, kunnes sipulit ovat pehmenneet.

■ Lisää valkoviini ja paista, kunnes viini on lähes haihtunut.

■ Laita pastavesi kiehumaan. Mausta vesi suolalla ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

■ Lisää sienten joukkoon kerma ja anna kiehahtaa. Rouhi joukkoon mustapippuria ja tarkista maku.

■ Hienonna lehtipersilja. Lisää kauhallinen pastan keitinvettä kastikkeeseen ja ota toinen kauhallinen talteen. Valuta pasta lävikössä, kaada pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita. Lisää ruokalusikallinen voita ja kaada joukkoon keitinvettä samalla sekoittaen, kunnes pastan koostumus on irtonainen ja pinta kauniin kiiltävä. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoa heti. Voit raastaa päälle vielä parmesaania.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat