Kahvikääretorttu

Tässä leivonnaisessa on kaikuja iki-ihanasta unelmatortusta. Tumman kääretorttupohjan sisään kääräistään vienosti kahvilta maistuva tuorejuustotäyte. Päälle valutetaan vielä lisää kahvinmakua kuorrutteesta, joka on mokkapaloista tuttua.

15.9. 2:00
Määrä10 annosta
Valmistusaika25 min + 2 h

Pohja:

  • 4

    huoneenlämpöistä kananmunaa

  • 1½ dl

    sokeria

  • 1 dl

    perunajauhoja

  • ½ dl

    kaakaojauhetta

  • 1 tl

    leivinjauhetta

Täyte:

  • 125 g

    huoneenlämpöistä voita

  • 1½ dl

    tomusokeria

  • 2 rkl

    kaakaojauhetta

  • 1 tl

    vaniljatahnaa tai vaniljasokeria

  • 175 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 rkl

    vahvaa kahvia

Pinnalle:

  • 75 g

    voita

  • 4 dl

    tomusokeria

  • ½ dl

    vahvaa kahvia

  • 2 rkl

    kaakaojauhetta

■ Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

■ Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

■ Kumoa paistettu torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.

■ Valmista täyte. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljatahna sekaisin. Lisää tuorejuusto ja kahvi. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.

■ Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

■ Kuorruta kääretorttu. Mittaa kaikki päällykseen tulevat aineet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrutusta kääretortulle. Koristele halutessasi marjoilla tai koristerakeilla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat