Kahvikinuskijäätelö

Jos kaipaat etukäteen valmisteltavaa jälkiruokaa, niin tee jäätelöä. Sen voi pakastaa odottamaan syöjiä jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

15.9. 2:00
Määrä8–10 annosta
Valmistusaika25 min + 5 h
  • 1 prk (397 g)

    kondensoitua maitoa

  • 1 prk (0,33 l)

    kuohukermaa

  • 2 tl

    espressopikakahvijauhetta

  • 4 rkl

    kahvikinuskia (ohje alla)

  • (50 g raastettua tummaa suklaata)

Kahvikinuski:

  • 1 dl

    vahvaa kahvia

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 40 g

    voita

  • 1 tl

    vaniljatahnaa tai vaniljasokeria

  • (½ tl sormisuolaa)

■ Tee ensin kahvikinuski. Laita kahvi, sokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä lämpö keskilämmölle. Anna seoksen kiehua kasaan 10–15 minuuttia, sekoittele välillä.

■ Sekoita joukkoon voi, vaniljatahna ja sormisuola. Anna kiehahtaa ja siirrä kattila pois liedeltä.

■ Tee jäätelö. Vatkaa kondensoitu maito ja kerma vaahdoksi. Mausta pikakahvijauheella. Kaada puolet seoksesta vuokaan. Lisää 4 rkl kahvikinuskia ja sekoita kevyesti. Kaada päälle loput vaahdosta. Siivilöi pintaan halutessasi raastettua suklaata. Peitä kelmulla ja anna jäätyä 5 tuntia.

■ Tarjoa jäätelö lopun kahvikinuskin kanssa.

Vinkki: Jäätelö on makeaa, joten tarjoa sen kanssa myös marjoja tai hedelmiä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat