Enfrijoladas eli mustapaputahnalla kuorrutetut enchiladat

Juustolla täytetyt, papukastikkeella peitellyt tortillalättykääröt eli enchiladat eivät suoranaisesti säväytä ulkomuodollaan, mutta yllättävät maullaan positiivisesti.

27.10. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika15 min + 10 min
  • 2 pkt

    (à 380/230 g) keitettyjä mustia papuja

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1 pss

    (noin 28 g) tacomaustetta

  • noin 3 dl

    kasvislientä tai vettä

  • 8

    keskikokoista tortillalättyä

  • 1

    hienonnettu salottisipuli

  • noin 3 dl

    maukasta juustoa raasteena

  • (200 g kypsää broileria tai kypsää chorizo-makkaraa)

Tarjoiluun:

  • avokadokuutioita, korianteria, ranskankermaa

■ Huuhtele ja valuta kypsät pavut. Laita ne tehosekoittimen kulhoon kuorittujen valkosipulien ja mausteseoksen kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää sen verran kasvislientä, että seos muistuttaa paksua sosekeittoa.

■ Levitä paputahnaa tortillalätyn molemmille puolille. Lisää lätylle sipulia, juustoa ja halutessasi chorizoa tai kanaa. Kääri tiukaksi rullaksi. Laita rullat uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Lusikoi loput paputahnasta rullien päälle.

■ Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele avokadokuutioilla, juustolla, korianterilla ja ranskankermalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

OIKAISU 27.10. 2022 klo 11.52. Alkuperäisestä reseptistä puuttui tortillalättyjen määrä. Keskikokoisia tortillalättyjä tarvitaan ruokaan 8 kappaletta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat