Lindströminpihvit

Lindströminpihvien kastikkeeksi sopii erityisen hyvin nopeasti sekoitettava, tujakka piparjuuri-smetanakastike.

3.11. 2:00
Määrä10–12 kpl
Valmistusaika35 min
  • 400 g

    naudan tai hirven jauhelihaa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • ½ dl

    korppujauhoja

  • 1

    kananmuna

  • 1

    iso sipuli

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1½ dl

    hienonnettuja etikkapunajuuria

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 1 rkl

    sinappia

  • 1 tl

    suolaa

  • ripaus mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

  • voita ja öljyä

Piparjuurismetana:

  • 1 prk (120 g)

    smetanaa

  • 1–2 rkl

    piparjuuritahnaa tai piparjuuriraastetta

  • 1 rkl

    sinappia

  • 1 tl

    viinietikkaa

  • ripaus suolaa ja sokeria

■ Ota jauheliha huoneenlämpöön vartiksi ennen valmistusta.

■ Sekoita piparjuurismetanan ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan pihvien teon ajaksi.

■ Sekoita kulhossa kuohukerma ja korppujauhot. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon jauheliha ja kananmuna.

■ Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia tilkassa öljyä paistinpannulla. Hienonna etikkapunajuuret pieniksi. Hienonna kaprikset. Sekoita jauhelihamassaan kaikki pihvin ainekset. Vaivaa nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jauhelihamassan saa kätevimmin vaivattua tasaiseksi kertakäyttöhansikkaalla suojatulla kädellä. Muotoile mureketaikinasta leivinpaperille 10–12 kämmenen kokoista pihviä.

■ Kuumenna paistipannulla ruokalusikallinen voita ja öljyä. Nosta pannulle 4 pihviä kerrallaan pannun koosta riippuen. Kypsennä keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile pihvien kanssa piparjuurismetanaa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat