Punajuuri-borani eli punajuuridippi

Borani on yleisnimitys kypsistä kasviksista (usein munakoisosta tai pinaatista) ja jogurtista sekoitettuun salaattimaiseen dippiin, jota tarjoillaan erityisesti Iranissa ja Turkissa alkuruokana leivän kanssa dippailtuna.

3.11. 2:00
Määrä4–6 annosta
Valmistusaika20 min
  • 450 g

    keitettyjä punajuuria

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 200 g

    turkkilaista jogurttia

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 1 rkl

    viinietikkaa

  • ½–1 tl

    jauhettua kuivattua chiliä

  • ½ tl

    suolaa

Lisäksi:

  • 1 dl

    rouhittuja saksanpähkinöitä

  • 1 tl

    sinapinsiemeniä

  • 150 g

    fetajuustoa

  • paahdettua pitaleipää

■ Murskaa punajuuret haarukalla kulhossa hienoksi. Kuori ja hienonna joukkoon valkosipulinkynnet.

■ Sekoita joukkoon muut ainekset. Anna maustua viileässä puolisen tuntia.

■ Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla, viinietikalla tai hunajalla.

■ Lusikoi punajuuridippi tarjoilukulhoon. Lisää päälle rouhittuja saksanpähkinöitä, sinapinsiemeniä ja murusteltua fetajuustoa. Tarjoile paahdettujen pitaleipien kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat