Kurpitsagnocchit

Kurpitsagnocchit ovat peräisin Italian Piemontesta, jossa ne tarjoillaan perinteisesti salviavoin kanssa.

17.11. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaikanoin 1 h
  • noin 1 kg

    kurpitsaa (esimerkiksi hokkaido ) (noin 600 g kurpitsasosetta)

  • 1

    kananmuna

  • 250–300 g (noin 4–4½ dl)

    vehnäjauhoja

  • ¼ tl

    jauhettua muskottipähkinää

  • ½ tl

    suolaa + lisää keitinveteen

  • noin 20

    salvianlehteä

  • 100 g

    voita

  • 60 g (runsas 1 dl)

    parmesaania

■ Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja kuori. Leikkaa noin 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi ja asettele lomittain leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

■ Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kurpitsa on pehmeä.

■ Soseuta kurpitsa suoraan pellille haarukalla tai perunaprässillä. Anna jäähtyä hetki.

■ Ripottele päälle jauhot ja riko kananmuna keskelle. Lisää muskottipähkinä ja suola.

■ Sekoita nopeasti käsin taikinaksi ja muotoile palloksi.

■ Leikkaa taikinapallo neljään osaan ja pyörittele osat jauhotetulla pöydällä noin 1½ cm:n paksuisiksi tangoiksi.

■ Leikkaa tangoista 1½ cm:n kokoisia paloja. Ripottele päälle hieman jauhoja, etteivät palat tartu toisiinsa, ja paina kevyesti haarukan tai gnocchilaudan avulla urat yhdelle puolelle palaa.

■ Keitä gnoccheja hyvin suolatussa vedessä, kunnes ne nousevat pintaan, noin 2–3 minuuttia.

■ Kuumenna voi pannulla ja lisää salvianlehdet. Salvia on rapeaa, kun se lakkaa tirisemästä. Nosta salviat talouspaperille ja jatka voin ruskistamista, kunnes se vaahtoaa ja on kullanruskeaa.

■ Kauho gnocchit suoraan kuuman voin joukkoon ja paista niitä kuumalla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes pinta hieman rapeutuu.

■ Nosta gnocchit lautaselle, lusikoi päälle voita, koristele salvian lehdillä ja raasta päälle parmesaania.

Resepti: Kia Arpia ja Petra Wettenranta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat