Hasselpähkinätiramisu

Italialainen klassikkojälkiruoka saa nyt uuden maun.

24.11. 2:00
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 h
  • 1 pkt (200 g)

    tiramisukeksejä (savoiardi)

  • 2 dl

    hasselpähkinärouhetta

  • 3 dl

    vahvaa kahvia tai 2 dl espressoa + 1 dl vettä

  • 1 dl

    sokeria

  • 1 tl

    hienoksi jauhettua kardemummaa

  • 1 prk (250 g)

    mascarponejuustoa

  • ¾ dl

    hasselpähkinä-suklaalevitettä (esimerkiksi Nutella)

  • 3

    keltuaista

  • ½ dl

    sokeria

  • 2 dl

    vispikermaa

Koristeluun:

  • tummaa kaakaojauhetta

  • paahdettuja hasselpähkinöitä

■ Aloita tiramisun valmistaminen paahtamalla hasselpähkinärouhe paistinpannussa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Voit myös käyttää kokonaisia hasselpähkinöitä, mutta ne on hyvä kuoria paahtamisen jälkeen. Anna jäähtyä.

■ Tee kostutusliemi. Mittaa valmis kahvijuoma, sokeri ja kardemumma kattilaan. Kiehauta ja sekoita. Jätä liemi odottamaan.

■ Sekoita mascarpone ja hasselpähkinä-suklaalevite keskenään kulhossa.

■ Laita keltuaiset ja sokeri toiseen kulhoon. Laita kattilan pohjalle pieni määrä vettä, kiehauta ja nosta keltuaiskulho kattilan päälle (vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa). Sekoita keltuaisten ja sokerin seosta vispilällä, kunnes keltuaiset ovat lämmenneet ja sokeri sulanut. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa seos vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahto mascarponen joukkoon.

■ Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se mascarponen sekaan.

■ Kokoa tiramisu noin 1½ litran vetoiseen vuokaan (esimerkiksi 12 cm x 24 cm).

■ Kostuta puolet kekseistä yksi kerrallaan dippaamalla ne nopeasti kahvin joukkoon. Asettele ne vuoan pohjalle tasaiseen riviin.

■ Levitä puolet mascarponetäytteestä keksien päälle.

■ Kostuta loput kekseistä ja asettele ne mascarponetäytteen päälle. Levitä sitten loput täytteestä keksikerroksen päälle.

■ Anna tiramisun asettua jääkaapissa useampi tunti ennen tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään.

■ Koristele tiramisu juuri ennen tarjoilua siivilöimällä sen päälle tummaa kaakaojauhetta ja ripottele päälle paistinpannussa kevyesti paahdettuja hasselpähkinöitä.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat