Appelsiini-suklaamaljat

Appelsiini raikastaa suklaan makua tässä joulupöydän jälkiruoaksi sopivassa kipossa.

24.11. 2:00
Määrä4 isoa tai 8 pientä
Valmistusaika30 min + hyytyminen noin 6 h

Suklaapannacotta:

  • 1

    liivatelehti

  • 150 g

    tummaa suklaata

  • 2½ dl

    vispikermaa

  • 1 rkl

    tomusokeria

Appelsiinihyytelö:

  • 4 rkl

    kandeerattua appelsiininkuorta

  • 1

    liivatelehti

  • 1 dl

    appelsiinimehua

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori

  • (muutama tippa keltaista tai oranssia elintarvikeväriä)

■ Aloita suklaapannacotan valmistamisesta. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.

■ Pilko suklaa kulhon pohjalle.

■ Mittaa vispikerma ja tomusokeri kattilaan ja kiehauta. Lisää kattilaan liotettu, kuivaksi puristettu liivate ja sekoita hyvin. Kaada seos suklaan päälle ja anna suklaan sulaa muutamia minuutteja. Sekoita seos tämän jälkeen tasaiseksi.

■ Kaada suklaaseos annoskulhoihin tai laseihin, peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

■ Kun suklaapannacotta on hyytynyt, valmista appelsiinihyytelö. Lusikoi ensin kandeerattua appelsiininkuorta suklaapannacotan päälle. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Lämmitä appelsiinimehu kattilassa, lisää raastettu appelsiininkuori ja sulata puristettu liivate lämpimän nesteen joukkoon. Lisää halutessasi muutama tippa keltaista tai oranssia väriainetta vahvistamaan appelsiinihyytelön väriä.

■ Anna appelsiiniliemen jäähtyä hetki. Liian kuumana se sulattaa suklaapannacotan pinnan.

■ Lusikoi appelsiiniliemi suklaapannacotan päälle ja laita hyytymään jääkaappiin tunniksi tai pariksi.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat