Marinoitu lohi

Jos pidät cevichestä ja graavilohesta, niin tykästyt taatusti myös marinoituun loheen. Ohueksi viipaloitu kala asetellaan tarjoiluvadille, ja päälle kaadetaan maukas kastike. Inkivääri, seesamiöljy ja riisiviinietikka siivittävät lohen poke-kulhoista tuttuun makumaailmaan.

8.12.2022 2:00
Määrä4 pientä annosta
Valmistusaika15 min + 2 h
  • 200 g

    lohta ohuina siivuina

  • ½ tl

    sormisuolaa

  • ⅓ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1

    salottisipuli

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia tai korianteria

  • 1 rkl

    seesaminsiemeniä

Kastike:

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 1 tl

    raastettua inkivääriä

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 rkl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 2 rkl

    soijakastiketta

  • 1 rkl

    miriniä eli makeaa riisiviinietikkaa

  • 1 tl

    chilitahnaa, esimerkiksi gochujangia tai srirachaa

■ Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi. (Huom. Pienestä palasta voi olla vaikea leikata ohuita paloja, joten jos teet vain tämän annoksen, niin pyydä kalakauppiasta viipaloimaan lohi.) Voit leikata lohen myös pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla. Laita viipaleet hieman limittäin tarjoilulautaselle.

■ Tee kastike. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä valkosipuli, inkivääri, öljyt, soijakastike, mirin ja chilitahna. Valuta kastike kalalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.

■ Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Asettele lohen päälle. Viimeistele yrteillä ja seesaminsiemenillä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat