200 g
lohta ohuina siivuina
½ tl
sormisuolaa
⅓ tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia tai korianteria
1 rkl
seesaminsiemeniä
Kastike:
1
valkosipulinkynsi
1 tl
raastettua inkivääriä
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
miriniä eli makeaa riisiviinietikkaa
1 tl
chilitahnaa, esimerkiksi gochujangia tai srirachaa
■ Leikkaa kala ohuiksi siivuiksi. (Huom. Pienestä palasta voi olla vaikea leikata ohuita paloja, joten jos teet vain tämän annoksen, niin pyydä kalakauppiasta viipaloimaan lohi.) Voit leikata lohen myös pieniksi kuutioiksi. Mausta suolalla. Laita viipaleet hieman limittäin tarjoilulautaselle.
■ Tee kastike. Kuori valkosipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Yhdistä valkosipuli, inkivääri, öljyt, soijakastike, mirin ja chilitahna. Valuta kastike kalalle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan 2 tunniksi.
■ Kuori salottisipuli ja leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Asettele lohen päälle. Viimeistele yrteillä ja seesaminsiemenillä.
Resepti: Sanna Kekäläinen