200 g
lohta (tai lämminsavulohta)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
1 rkl
sitruunan kuoriraastetta
2 rkl
sitruunamehua
1
kevätsipuli
3 rkl
ranskankermaa
3 rkl
täysmajoneesia
3 rkl
hienonnettua tilliä
■ Paista lohi pannulla öljyssä kypsäksi. (Voit myös halutessasi paistaa lohen 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 42 astetta.) Irrota kala pieniksi paloiksi.
■ Mausta kala suolalla, pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
■ Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kevätsipuli, ranskankerma, majoneesi ja tilli. Kääntele joukkoon lohi. Tarkista maku ja lisää halutessasi enemmän suolaa ja pippuria.
Resepti: Sanna Kekäläinen