Lohitahna

Lohitahna on joka juhlien luottopeluri, joka ei petä. Lempeän kermainen, sitruunalla piristetty tahna sopii monen muun ruoan seuralaiseksi alkupalapöytään.

8.12.2022 2:00
Määrä4 pientä annosta
Valmistusaika15 min
  • 200 g

    lohta (tai lämminsavulohta)

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • 1 rkl

    sitruunan kuoriraastetta

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 1

    kevätsipuli

  • 3 rkl

    ranskankermaa

  • 3 rkl

    täysmajoneesia

  • 3 rkl

    hienonnettua tilliä

■ Paista lohi pannulla öljyssä kypsäksi. (Voit myös halutessasi paistaa lohen 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 42 astetta.) Irrota kala pieniksi paloiksi.

■ Mausta kala suolalla, pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

■ Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kevätsipuli, ranskankerma, majoneesi ja tilli. Kääntele joukkoon lohi. Tarkista maku ja lisää halutessasi enemmän suolaa ja pippuria.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat