Tahmea karamellisoitu savoijinkaali

Savoijinkaalin pehmeä ja maukas rakenne sopii loistavasti isoina lohkoina kypsentämiseen. Kaalilohkojen pinnalle sipaistu tomaattinen, sopivasti tulinen marinadi maustaa ja tekee uunissa paahdetuista kaaleista mielettömän maukkaita ja tahmean makeita.

5.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
  • 1

    savoijinkaali

  • 1–2

    valkosipulinkynttä

  • 100 g

    tomaattipyreetä

  • ⅓ dl

    rypsi- tai oliiviöljyä

  • 1–2 rkl

    srirachaa

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 1 tl

    murskattua kuminaa

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 prk (380 g)

    kypsiä kikherneitä suolaliemessä

  • 1 dl

    hienonnettua korianteria

  • ½ dl

    hienonnettua tilliä

Tahini-jogurttikastike:

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 3 rkl

    tahinia

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • ½

    sitruunan raastettu kuori

  • 2 rkl

    hunajaa

  • ¼ tl

    suolaa

  • ripaus mustapippuria

■ Sekoita tahini-jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kaalin.

■ Huuhtele kaali, leikkaa neljään osaan lohkoiksi. Nosta lohkot uunivuokaan.

■ Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa tomaattipyree, öljy, valkosipuli, sriracha, hunaja, kumina ja suola. Valele ⅔ osaa kastikkeesta kaalilohkoille. Sekoita loput kastikkeesta huuhdottujen ja valutettujen kikherneiden joukkoon.

■ Paahda kaalia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää vuokaan kikherneet. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Lisää päälle korianteri ja tilli. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat