1
savoijinkaali
1–2
valkosipulinkynttä
100 g
tomaattipyreetä
⅓ dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1–2 rkl
srirachaa
2 rkl
hunajaa
1 tl
murskattua kuminaa
1 tl
suolaa
1 prk (380 g)
kypsiä kikherneitä suolaliemessä
1 dl
hienonnettua korianteria
½ dl
hienonnettua tilliä
Tahini-jogurttikastike:
2 dl
maustamatonta jogurttia
3 rkl
tahinia
2 rkl
sitruunamehua
½
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
hunajaa
¼ tl
suolaa
ripaus mustapippuria
■ Sekoita tahini-jogurttikastikkeen ainekset ja nosta jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun valmistat kaalin.
■ Huuhtele kaali, leikkaa neljään osaan lohkoiksi. Nosta lohkot uunivuokaan.
■ Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kulhossa tomaattipyree, öljy, valkosipuli, sriracha, hunaja, kumina ja suola. Valele ⅔ osaa kastikkeesta kaalilohkoille. Sekoita loput kastikkeesta huuhdottujen ja valutettujen kikherneiden joukkoon.
■ Paahda kaalia 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää vuokaan kikherneet. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Lisää päälle korianteri ja tilli. Tarjoa tahini-jogurttikastikkeen kanssa.
Resepti: Suvi Rüster