Kookoskana-kaaliwokki

Kaali saa tässä ruoassa olla ihan reiluina paloina, jotta siihen jää mukavaa rapeutta ja pureskeltavuutta. Liemeksi sekoitetaan purkillinen kookosmaitoa ja pieni purkillinen vihreää currytahnaa limetin mehulla ja inkiväärillä terävöitettynä.

5.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
  • noin 600 g

    valkokaalia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 400 g

    broilerin paistileikkeitä

  • 2 rkl

    öljyä

  • 1 prk (400 g)

    kookosmaitoa

  • 1 prk (150 g)

    vihreää currytahnaa

  • 1–2 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • 1

    limetin mehu

  • mustapippuria

  • (1 chili)

■ Huuhtele ja paloittele kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paistileikkeet.

■ Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broileripaloja öljyssä, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaalipalat ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.

■ Lisää kookosmaito, currytahna (jos tahna on hyvin voimakasta, puoli purkkia voi riittää) sekä inkivääri, suola ja sokeri. Kypsennä 15 minuuttia.

■ Mausta limetin mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeistele halutessasi viipaloidulla chilillä.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat