noin 600 g
valkokaalia
2
valkosipulinkynttä
400 g
broilerin paistileikkeitä
2 rkl
öljyä
1 prk (400 g)
kookosmaitoa
1 prk (150 g)
vihreää currytahnaa
1–2 rkl
raastettua inkivääriä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1
limetin mehu
mustapippuria
(1 chili)
■ Huuhtele ja paloittele kaali. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paloittele paistileikkeet.
■ Kuumenna öljy paistinpannussa. Paista broileripaloja öljyssä, kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kaalipalat ja valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes kaali pehmenee.
■ Lisää kookosmaito, currytahna (jos tahna on hyvin voimakasta, puoli purkkia voi riittää) sekä inkivääri, suola ja sokeri. Kypsennä 15 minuuttia.
■ Mausta limetin mehulla. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla tai sokerilla. Rouhaise päälle mustapippuria. Viimeistele halutessasi viipaloidulla chilillä.
Resepti: Suvi Rüster