350 g
spagettia tai muuta pastaa
Kastike:
3
keskikokoista kesäkurpitsaa
1
kokonainen valkosipuli
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
kuivattua chiliä myllystä
suolaa, mustapippuria, kuivattua chiliä myllystä
1½ dl
raastettua parmesaania
1
ruukku basilikaa
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä
Viimeistelyyn:
oliiviöljyä
Tarjoiluun:
raastettua parmesaania
■ Viipaloi kesäkurpitsat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halkaise valkosipulista ”hattu” irti. Laita valkosipuli pellille. Valuta valkosipulille ja kesäkurpitsoille öljyä. Mausta kesäkurpitsat suolalla, pippurilla ja chilillä.
■ Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet väriä ja pehmenneet.
■ Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
■ Laita ¾ kesäkurpitsaviipaleista tehosekoittimeen. Laita loput sivuun tarjoilua varten. Purista tehosekoittimeen paahdetut valkosipulit. Lisää parmesaani, basilikanlehdet, sitruunamehu ja siemenet. Aja karkeahkoksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että kastike sekoittuu pastaan helposti.
■ Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele kesäkurpitsaviipaleilla ja raastetulla parmesaanilla. Lisää halutessasi päälle raastettua sitruunankuorta.
Vinkki: Voit halutessasi paistaa kesäkurpitsat pannulla öljyssä.
Resepti: Sanna Kekäläinen