Kesäkurpitsaspagetti

Kasviksen mieto maku saa paahtamisesta lisää ytyä. Kesäkurpitsat surautetaan peston tyyliseksi kastikkeeksi parmesaanin, siementen ja yrttien kanssa.

12.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika15 min + 15 min
  • 350 g

    spagettia tai muuta pastaa

Kastike:

  • 3

    keskikokoista kesäkurpitsaa

  • 1

    kokonainen valkosipuli

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

  • suolaa, mustapippuria, kuivattua chiliä myllystä

  • 1½ dl

    raastettua parmesaania

  • 1

    ruukku basilikaa

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 2 rkl

    paahdettuja pinjan- tai auringonkukansiemeniä

Viimeistelyyn:

  • oliiviöljyä

Tarjoiluun:

  • raastettua parmesaania

■ Viipaloi kesäkurpitsat. Laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Halkaise valkosipulista ”hattu” irti. Laita valkosipuli pellille. Valuta valkosipulille ja kesäkurpitsoille öljyä. Mausta kesäkurpitsat suolalla, pippurilla ja chilillä.

■ Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat saaneet väriä ja pehmenneet.

■ Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

■ Laita ¾ kesäkurpitsaviipaleista tehosekoittimeen. Laita loput sivuun tarjoilua varten. Purista tehosekoittimeen paahdetut valkosipulit. Lisää parmesaani, basilikanlehdet, sitruunamehu ja siemenet. Aja karkeahkoksi tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että kastike sekoittuu pastaan helposti.

■ Yhdistä keitetty, valutettu pasta ja kastike. Viimeistele kesäkurpitsaviipaleilla ja raastetulla parmesaanilla. Lisää halutessasi päälle raastettua sitruunankuorta.

Vinkki: Voit halutessasi paistaa kesäkurpitsat pannulla öljyssä.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat