Karamellisoidut kasvikset ja helmikuskus

Erityisen makoisien uunikasvisten salaisuus piilee kevyessä karamellisoinnissa. Kasvikset valellaan kevyesti vaahterasiirapilla ennen paistamista. Mehevät kasvikset yhdistetään helmikuskusin ja fetan kanssa.

12.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min + 35 min
  • 500 g

    erivärisiä porkkanoita

  • 1

    palsternakka

  • 1

    pieni kukkakaali

  • 1

    kokonainen valkosipuli

  • 2 + 2 rkl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

  • suolaa, mustapippuria

  • 2 tl

    ras el hanout -mausteseosta

  • 200 g

    fetaa tai vuohenjuustoa

  • 1 rkl

    za’ataria, granaattiomenansiemeniä

Kuskus:

  • 3 dl

    helmi- tai täysjyväkuskusia

  • 3 dl

    kasvislientä

  • 1 dl

    hienonnettua lehtipersiljaa

  • 1

    appelsiinin mehu ja kuoriraaste

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

Tarjoiluun:

  • turkkilaista jogurttia

■ Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne suupaloiksi. Irrottele kukkakaali nupuiksi. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Laita kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja siirappia. Mausta suolalla ja pippurilla.

■ Paahda uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Kääntele kasviksia paiston aikana. Ripottele päälle ras el hanout.

■ Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita joukkoon yrttisilppu, appelsiinimehu, kuoriraaste ja chili.

■ Nosta tarjoilulautasille kasviksia ja kuskusia. Lisää halutessasi joukkoon linssejä, broileria tai lihaa. Viimeistele halutessasi za’atar-mausteella ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa paksun jogurtin kanssa. Jogurtin voi halutessaan maustaa suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat