500 g
erivärisiä porkkanoita
1
palsternakka
1
pieni kukkakaali
1
kokonainen valkosipuli
2 + 2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria
2 tl
ras el hanout -mausteseosta
200 g
fetaa tai vuohenjuustoa
1 rkl
za’ataria, granaattiomenansiemeniä
Kuskus:
3 dl
helmi- tai täysjyväkuskusia
3 dl
kasvislientä
1 dl
hienonnettua lehtipersiljaa
1
appelsiinin mehu ja kuoriraaste
½ tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia
■ Kuori porkkanat ja palsternakka. Leikkaa ne suupaloiksi. Irrottele kukkakaali nupuiksi. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Laita kasvikset leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle 2 rkl öljyä ja siirappia. Mausta suolalla ja pippurilla.
■ Paahda uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja kauniin värisiä. Kääntele kasviksia paiston aikana. Ripottele päälle ras el hanout.
■ Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä. Sekoita joukkoon yrttisilppu, appelsiinimehu, kuoriraaste ja chili.
■ Nosta tarjoilulautasille kasviksia ja kuskusia. Lisää halutessasi joukkoon linssejä, broileria tai lihaa. Viimeistele halutessasi za’atar-mausteella ja granaattiomenansiemenillä. Tarjoa paksun jogurtin kanssa. Jogurtin voi halutessaan maustaa suolalla, pippurilla ja sitruunankuorella.
Resepti: Sanna Kekäläinen