Paahdettu porkkanakeitto

Viisaat isoäidit sen jo tiesivät: sosekeitto on mitä mainioin ruoka. Monipuoliseen soppaan voi käyttää monenlaisia kasviksia. Perinteiseen keittoon kasvikset pilkotaan liemeen kypsymään. Tässä versiossa porkkanat paahdetaan ensin uunissa ja vasta sen jälkeen surautetaan sileäksi.

12.1. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min + 25 min
  • 1 kg

    porkkanaa

  • 2

    perunaa

  • 1

    valkosipuli

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • noin 8 dl

    kasvislientä

  • 1 prk (250 ml)

    kookoskermaa

  • 2 tl

    vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    kanelia

  • 2 rkl

    sitruunamehua

Paahdetut kikherneet:

  • 1 prk (380 g)

    kypsiä, säilöttyjä kikherneitä

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • ½ tl

    suolaa

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

Tarjoiluun:

  • turkkilaista jogurttia

■ Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Laita kasvikset ja valkosipuli leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Laita toiselle pellille huuhtaistut, valutetut kikherneet. Valuta niille öljyä. Mausta suolalla ja chilillä.

■ Paista kasviksia ja kikherneitä 225-asteisessa kiertoilmauunissa. Kasvikset kypsyvät noin 25 minuutissa, kikherneille riittää noin 15 minuuttia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, niin voit myös paahtaa kikherneet pannulla öljyssä rapeiksi.

■ Laita kasvikset ja puristellut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää kuuma kasvisliemi. Aja tasaiseksi.

■ Laita seos kattilaan. Lisää kookoskerma, vaahterasiirappi ja mausteet. Lämmitä seos. Terästä maku sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.

■ Tarjoa paksun jogurtin ja kikherneiden kanssa. Viimeistele halutessasi korianterilla tai lehtipersiljalla.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat