1 kg
porkkanaa
2
perunaa
1
valkosipuli
2 rkl
rypsiöljyä
noin 8 dl
kasvislientä
1 prk (250 ml)
kookoskermaa
2 tl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
1 tl
juustokuminaa
1 tl
kanelia
2 rkl
sitruunamehua
Paahdetut kikherneet:
1 prk (380 g)
kypsiä, säilöttyjä kikherneitä
1 rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
kuivattua chiliä myllystä
Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia
■ Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Leikkaa valkosipulista ”hattu” irti. Laita kasvikset ja valkosipuli leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Valuta päälle öljyä. Laita toiselle pellille huuhtaistut, valutetut kikherneet. Valuta niille öljyä. Mausta suolalla ja chilillä.
■ Paista kasviksia ja kikherneitä 225-asteisessa kiertoilmauunissa. Kasvikset kypsyvät noin 25 minuutissa, kikherneille riittää noin 15 minuuttia. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, niin voit myös paahtaa kikherneet pannulla öljyssä rapeiksi.
■ Laita kasvikset ja puristellut valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää kuuma kasvisliemi. Aja tasaiseksi.
■ Laita seos kattilaan. Lisää kookoskerma, vaahterasiirappi ja mausteet. Lämmitä seos. Terästä maku sitruunamehulla juuri ennen tarjoilua.
■ Tarjoa paksun jogurtin ja kikherneiden kanssa. Viimeistele halutessasi korianterilla tai lehtipersiljalla.
Resepti: Sanna Kekäläinen