5 dl
vehnäjauhoja
1 ¼ dl
sokeria
1 ½ tl
suolaa
1 ½ tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 l
maitoa
3
kananmunaa
75 g
voita
■ Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita vispilällä tasaiseksi.
■ Lisää joukkoon noin puolet maidosta ja sekoita seos tasaiseksi.
■ Lisää kananmunat ja sekoita hyvin.
■ Kaada joukkoon loput maidosta ja sekoita taikina tasaiseksi.
■ Jätä taikina turpoamaan puoleksi tunniksi. Kun taikina on turvonnut, lämmitä uuni 200 asteeseen.
■ Pilko voi muutamaan palaan ja laita voipalat korkeareunaiselle uunipellille. Nosta pelti uuniin ja anna voin sulaa.
■ Kun voi on sulanut, nosta pelti hetkeksi ulos uunista. Kaada suurin osa sulaneesta voista taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.
■ Levitä loput voista tasaisesti uunipellille esimerkiksi pullasudilla.
■ Kaada taikina pellille ja nosta pelti takaisin uuniin.
■ Paista pannukakkua uunissa noin 30–40 minuuttia, tai kunnes se on hyytynyt ja on kauniin värinen.
Resepti: Kaisa Johansson