Gluteeniton blinipannukakku ja munakoisokaviaari

Mehevä gluteeniton blinipannukakku tarjoillaan lämpimänä smetanan, mädin, sipulin tai herkullisen munakoisokaviaarin kanssa.

19.1. 2:00
Määrä8 annosta
Valmistusaika60 min + taikinan tekeytyminen

Blinipannukakku:

  • 6 dl

    maitoa

  • 20 g

    tuorehiivaa

  • 4 dl

    tattarijauhoja

  • 2 dl

    gluteenitonta olutta

  • 1 dl

    vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

  • 1½ tl

    suolaa

  • 3

    keltuaista

  • 3

    valkuaista

  • 50 g

    voita

Munakoisokaviaari:

  • 1

    munakoiso

  • 1

    pieni sipuli

  • 1

    valkosipulin kynsi

  • 3

    tomaattia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • ½ prk

    smetanaa

  • 1

    sitruunan mehu ja kuori

  • 2 rkl

    tuoretta tilliä hienonnettuna

  • suolaa

  • pippuria

Tarjoiluun esimerkiksi:

  • smetanaa

  • mätiä

  • graavikalaa

■ Aloita blinipannukakun valmistus tekemällä esitaikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

■ Lisää joukkoon hiiva ja tattarijauhot. Sekoita hyvin.

■ Peitä taikina-astia kelmulla ja nosta jääkaappiin yöksi käymään.

■ Kun olet valmis paistamaan blinipannukakun, valmista taikina loppuun.

■ Lisää esitaikinan joukkoon olut, gluteeniton jauhoseos ja suola. Sekoita hyvin.

■ Erottele kananmunan keltuaiset valkuaisista. Jätä valkuaiset odottamaan puhtaaseen kulhoon.

■ Lisää keltuaiset taikinaan ja sekoita hyvin.

■ Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

■ Lämmitä uuni 200 asteeseen.

■ Laita voi uunipellille ja nosta pelti uuniin. Anna voin sulaa pellillä.

■ Kaada sulanut voi taikinan joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä pellille jäänyt voi tasaisesti uunipellille esimerkiksi pullasudilla.

■ Nostele vaahdotetut valkuaiset taikinan joukkoon vispilällä tai nuolijalla. Sekoita varovasti tasaiseksi.

■ Kaada taikina uunipellille ja nosta pelti uunin alatasolle.

■ Paista pannukakkua noin 15–20 minuuttia tai kunnes se on asettunut.

■ Valmista munakoisokaviaari. Halkaise munakoiso pituussuunnassa ja töki pinta haarukalla. Ripottele päälle hieman suolaa.

■ Laita munakoison puolikkaat takaisin kiinni toisiinsa ja kääri munakoiso folioon.

■ Paahda munakoisoa uunissa noin tunti, kunnes se on täysin kypsä.

■ Voit vaihtoehtoisesti kypsentää munakoisonpuolikkaat paistinpannulla kannen alla. Viillä ristiviiltoja munakoison sisäpintaan ja mausta suolalla. Anna munakoisojen hikoilla hetki ja kuivaa pinta. Lorauta paistinpannulle hieman oliiviöljyä ja ¾ dl vettä. Laita munakoisot paistinpannulle leikkauspinta alaspäin ja peitä paistinpannu kannella. Kypsennä miedolla lämmöllä noin 15–20 minuuttia, kunnes munakoison puolikkaat ovat läpikypsiä. Nosta pois paistinpannulta.

■ Hienonna sipuli, valkosipuli ja pilko tomaatit kuutioiksi.

■ Paahda sipulia ja valkosipulia paistinpannulla oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaatit ja kypsennä niitä hetki sipuleiden kanssa.

■ Kaavi kypsän munakoison pehmeä sisus paistinpannulle ja sekoita se sipuleiden ja tomaattien joukkoon.

■ Kaada kasvikset paistinpannulta kulhoon. Mikäli haluat, voit soseuttaa seoksen sauvasekoittimella tasaiseksi.

■ Sekoita kasvisten joukkoon smetana.

■ Raasta seoksen joukkoon hyvin pestyn sitruunan kuori hienona raasteena. Purista sekaan myös sitruunan mehu.

■ Mausta seos hienonnetulla tillillä, suolalla ja pippurilla.

■ Tarjoile blinipannukakku lämpimänä munakoisokaviaarin, smetanan, mädin, graavikalan ja sipulin kanssa.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat