Amerikkalaiset brunssipannukakut

Tuhtien pannukakkujen kuohkeuden salaisuus on tapa vatkata valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Valkuaisvaahto auttaa kohottamaan taikinaa.

19.1. 2:00
Määränoin 10 annosta
Valmistusaika45 min
  • 6 dl

    vehnäjauhoja

  • ½ dl

    sokeria

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 4 dl

    maitoa

  • 3

    keltuaista

  • 3

    valkuaista

  • 75 g

    sulatettua voita

  • 10 siivua

    pekonia

Tarvitset myös:

  • voita paistamiseen

  • pienen lettupannun tai blinipannun (halkaisija noin 14 cm)

■ Aloita pannukakkujen valmistus mittaamalla kuivat aineet kulhoon. Sekoita ne sekaisin vispilällä.

■ Mittaa joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi.

■ Erottele keltuaiset valkuaisista. Jätä valkuaiset odottamaan puhtaaseen kulhoon.

■ Lisää keltuaiset taikinan joukkoon. Sekoita hyvin.

■ Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita hieman jäähtynyt voi taikinaan.

■ Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja sekoita viimeisenä taikinan joukkoon. Taikinan kuuluu olla paksuhkoa.

■ Anna taikinan turvota jääkaapissa sillä aikaa, kun paistat pekonit.

■ Leikkaa pitkät pekoniviipaleet puoliksi. Paista niitä paistinpannulla, kunnes ne ovat kypsiä, mutta eivät vielä ruskistuneita. Nosta pekoniviipaleet paistinpannulta lautaselle odottamaan. Voit halutessasi laittaa lautaselle pari siivua talouspaperia. Se imee ylimääräisen rasvan pekonista.

■ Paista pannukakut pienessä lettupannussa tai blinipannussa (halkaisija noin 14 cm).

■ Laita pannulle nokare voita ja anna sen sulaa.

■ Lisää pannulle kaksi siivua pekonia. Kaada pannukakkutaikinaa pekonin päälle noin 1 desilitraa.

■ Paista miedolla lämmöllä, kunnes pannukakun pinta alkaa asettua ja pinnalle nousee kuplia. Käännä ja paista vielä hetki toiselta puolelta.

■ Tarjoile vaahterasiirapin kanssa. Voit valmistaa pannukakut myös ilman pekonia.

Resepti: Kaisa Johansson

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat