8
kananmunaa
3 dl
kevyt- tai täysmaitoa
2 rkl
kirkastettua voita tai rypsiöljyä
3 ¼ dl
(160 g) tattarijauhoa
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
suolaa
Savukalatahna
400 g
savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)
2 rkl
ranskankermaa
2 rkl
majoneesia
2
kevätsipulia
1 rkl
kapriksia
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
2 tl
sitruunamehua
2 rkl
tilliä hienonnettuna
½–1 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
rypsiöljyä
noin 1 dl kirkastettua voita
sipulia, tilliä ja siianmätiä
■ Laita neljä blinipannua ( halkaisija 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).
■ Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.
■ Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.
■ Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.
■ Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.
Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.
Resepti: Sanna Kekäläinen/Glorian ruoka & viini -lehti