Pikablinit ja savukalatahna

Pikablinit paistetaan uunissa.

Uunissa valmistuvat blinit kohoavat leivinjauheella.

2.2. 2:15
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 40 minuuttia
  • 8

    kananmunaa

  • 3 dl

    kevyt- tai täysmaitoa

  • 2 rkl

    kirkastettua voita tai rypsiöljyä

  • 3 ¼ dl

    (160 g) tattarijauhoa

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 1 tl

    suolaa

Savukalatahna

  • 400 g

    savukalaa (esim. lämminsavusiikaa)

  • 2 rkl

    ranskankermaa

  • 2 rkl

    majoneesia

  • 2

    kevätsipulia

  • 1 rkl

    kapriksia

  • 1 tl

    sitruunankuorta raastettuna

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • 2 rkl

    tilliä hienonnettuna

  • ½–1 tl

    sormisuolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

Lisäksi

  • rypsiöljyä

  • noin 1 dl kirkastettua voita

  • sipulia, tilliä ja siianmätiä

■ Laita neljä blinipannua ( halkaisija 14–16 cm) kylmään uuniin. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Kirkasta voi (ks. ohje alla).

■ Tee savukalatahna. Irrota kala ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi. Sekoita ne ranskankerman ja majoneesin kanssa. Hienonna kevätsipulit, raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Lisää kevätsipuli, kuoriraaste, mehu, kaprikset ja tilli tahnaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja laita jääkaappiin.

■ Vatkaa munia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää maito ja öljy tai voi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita jauhot muna-maitoseokseen.

■ Voitele kuumat pannut rypsiöljyllä tai kirkastetulla voilla. Kaada taikina pannuihin. Paista noin 12–15 minuuttia tai kunnes blini on kypsä. Valele kirkastettua voita päälle.

■ Lusikoi täyte blineille. Koristele hienonnetulla sipulilla, tillillä ja mädillä.

Vinkki Voit tehdä taikinasta yhden ison uuniblinin. Paista taikinaa uunivuoassa (noin 20 cm x 30 cm) 15–20 minuuttia.

Resepti: Sanna Kekäläinen/Glorian ruoka & viini -lehti

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat