Melkein blinit – eli ohuet tattariletut

Bretagnelaiset tattariohukaiset, eli krepit saadaan täydellisen rapeiksi voissa paistamalla. Ne ovat täysin gluteenittomat.

2.2. 2:15
Määrä8-10 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 30 minuuttia + taikinan turvotus 30 minuuttia
  • 2 dl

    vettä

  • 1 dl

    täysmaitoa

  • 3

    kananmunaa

  • 2 dl

    tattarijauhoja

  • ½ tl

    suolaa

  • 50 g

    voita

Täyte:

  • 400 g

    lohta

  • 1 rkl

    merisuolaa

  • 150 g

    piparjuurta

  • 4 dl

    rypsiöljyä uppopaistamiseen

  • 100 g

    voita

  • 1

    ruukku tai pieni puntti tilliä

■ Yhdistä vesi ja maito kulhossa. Sekoita joukkoon munat, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää siitä puolet taikinaan. Säästä loppu voi paista-miseen. Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneenlämmössä.

■ Ripota suola lohen pintaan. Anna kalan suolaantua huoneenlämmössä puoli tuntia.

■ Leikkaa piparjuuri ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista lastut siinä rapeiksi. Nosta lastut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

■ Pyyhi suola fileestä, poista nahka ja kuutioi kala. Laita kalakuutiot tarjoilu-kulhoon piparjuurilastujen kanssa.

■ Kuumenna valurautapannussa voisula ja paista taikinasta ohukaisia.

■ Sulata täytteeseen tuleva voi ja hienonna tilli. Tarjoa ohukaiset lohen, piparjuurilastujen, voisulan ja hienonnetun tillin kanssa.

Resepti: Christina Aaltio/Glorian ruoka & viini -lehti.

Reseptiä korjattu 6.2.2023: Oikea suolan määrä on puolikas teelusikallinen (½ tl). Reseptissä oli aiemmin virheellisesti 5 tl.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat