2 dl
vettä
1 dl
täysmaitoa
3
kananmunaa
2 dl
tattarijauhoja
½ tl
suolaa
50 g
voita
Täyte:
400 g
lohta
1 rkl
merisuolaa
150 g
piparjuurta
4 dl
rypsiöljyä uppopaistamiseen
100 g
voita
1
ruukku tai pieni puntti tilliä
■ Yhdistä vesi ja maito kulhossa. Sekoita joukkoon munat, jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää siitä puolet taikinaan. Säästä loppu voi paista-miseen. Anna taikinan turvota puoli tuntia huoneenlämmössä.
■ Ripota suola lohen pintaan. Anna kalan suolaantua huoneenlämmössä puoli tuntia.
■ Leikkaa piparjuuri ohuiksi lastuiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja uppopaista lastut siinä rapeiksi. Nosta lastut talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.
■ Pyyhi suola fileestä, poista nahka ja kuutioi kala. Laita kalakuutiot tarjoilu-kulhoon piparjuurilastujen kanssa.
■ Kuumenna valurautapannussa voisula ja paista taikinasta ohukaisia.
■ Sulata täytteeseen tuleva voi ja hienonna tilli. Tarjoa ohukaiset lohen, piparjuurilastujen, voisulan ja hienonnetun tillin kanssa.
Resepti: Christina Aaltio/Glorian ruoka & viini -lehti.
Reseptiä korjattu 6.2.2023: Oikea suolan määrä on puolikas teelusikallinen (½ tl). Reseptissä oli aiemmin virheellisesti 5 tl.