1 pkt (600 g)
iso esikaulittu lehtitaikinalevy
1 (250 g)
camembertkiekko puukuoressa
2 rkl
dijon-sinappia
1–2
valkosipulinkynttä
1
oksa rosmariinia
1 rkl
öljyä
1 rkl
hunajaa
Voiteluun ja pinnalle:
1
keltuainen
2 rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi:
250 g
viinirypäleitä
1 rkl
öljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
½ tl
suolaa
■ Ota lehtitaikina pakkauksesta pois huoneenlämpöön sulamaan noin 20 minuutiksi. Kuumenna uuni 200-asteeseen.
■ Levitä taikinalevy leivinpaperin päälle. Aseta taikinan keskelle juustokiekko puukuoressa (poista juuston ympäriltä käärepaperi ja puukuoresta mahdollinen pahvinen etiketti). Leikkaa taikinalevy sektoreiksi, eli noin 3 sentin levyisiksi suikaleiksi juustokiekkoon saakka.
■ Levitä taikinalle dijon-sinappia. Pyöräytä taikinasuikaleet kierteelle. Voitele kananmunan keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
■ Leikkaa juustokiekkoon ristikkäisiä viiltoja. Aseta viiltoihin viipaloituja valkosipulinkynsiä ja rosmariininoksia. Valuta päälle öljyä ja hunajaa.
■ Pese viinirypäleet ja aseta pieneen uunivuokaan, joka mahtuu uunipellille camembertin kanssa. Valuta viinirypäleille öljyä, balsamiviinietikkaa ja suolaa. Voit halutessasi paistaa viinirypäleitä myös kuumalla paistinpannulla öljytilkassa viitisen minuuttia.
■ Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–18 minuuttia, kunnes lehtitaikinakierteet ovat kauniin ruskeita ja juusto valuvaa.
■ Dippaile rapeita leipätikkuja sulaan juustoon. Dippaile haarukalla juustoon myös paistettuja viinirypäleitä.
Resepti: Suvi Rüster