Camembert-dippiä ja rapeita lehtitaikinakierteitä

Puukuoreen pakattu juustokiekko asetellaan lehtitaikinalevyn keskelle. Juuston ympäriltä suikaloidut taikinanauhat kiepautetaan kierteille, jolloin ne paistuvat ihanan rapeiksi dipattaviksi leipätikuiksi.

16.2. 2:00
Määrä3-4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 45 minuuttia
  • 1 pkt (600 g)

    iso esikaulittu lehtitaikinalevy

  • 1 (250 g)

    camembertkiekko puukuoressa

  • 2 rkl

    dijon-sinappia

  • 1–2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    oksa rosmariinia

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    hunajaa

Voiteluun ja pinnalle:

  • 1

    keltuainen

  • 2 rkl

    seesaminsiemeniä

Lisäksi:

  • 250 g

    viinirypäleitä

  • 1 rkl

    öljyä

  • 1 rkl

    balsamiviinietikkaa

  • ½ tl

    suolaa

■ Ota lehtitaikina pakkauksesta pois huoneenlämpöön sulamaan noin 20 minuutiksi. Kuumenna uuni 200-asteeseen.

■ Levitä taikinalevy leivinpaperin päälle. Aseta taikinan keskelle juustokiekko puukuoressa (poista juuston ympäriltä käärepaperi ja puukuoresta mahdollinen pahvinen etiketti). Leikkaa taikinalevy sektoreiksi, eli noin 3 sentin levyisiksi suikaleiksi juustokiekkoon saakka.

■ Levitä taikinalle dijon-sinappia. Pyöräytä taikinasuikaleet kierteelle. Voitele kananmunan keltuaisella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

■ Leikkaa juustokiekkoon ristikkäisiä viiltoja. Aseta viiltoihin viipaloituja valkosipulinkynsiä ja rosmariininoksia. Valuta päälle öljyä ja hunajaa.

■ Pese viinirypäleet ja aseta pieneen uunivuokaan, joka mahtuu uunipellille camembertin kanssa. Valuta viinirypäleille öljyä, balsamiviinietikkaa ja suolaa. Voit halutessasi paistaa viinirypäleitä myös kuumalla paistinpannulla öljytilkassa viitisen minuuttia.

■ Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15–18 minuuttia, kunnes lehtitaikinakierteet ovat kauniin ruskeita ja juusto valuvaa.

■ Dippaile rapeita leipätikkuja sulaan juustoon. Dippaile haarukalla juustoon myös paistettuja viinirypäleitä.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat