Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa

Uunissa pehmeäksi paistunut leipäjuusto saa vielä ihanan rapean sokeripinnan. Tämä herkku on parhaimmillaan heti paistamisen jälkeen.

16.2. 2:00
Määrä4 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 20 minuuttia
  • 4

    pientä kiekkoa (à 60 g) leipäjuustoa

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • 1 tl

    vaniljasokeria

  • ½ tl

    jauhettua kardemummaa

  • 4 rkl

    hienoa sokeria

  • 4 rkl

    kirsikkahilloa

  • 1 dl

    puolukoita

  • 1 rkl

    hienonnettua tuoretta timjamia

■ Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.

■ Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

■ Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.

■ Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat