Feta-pastasalaatti

Tämä salaatti tehdään valmiiksi lasipurkkiin odottamaan lounasaikaa. Se kootaan tietyssä järjestyksessä, jotta ainekset eivät vetisty. Salaattiin voi hyödyntää esimerkiksi edelliseltä aterialta ylijäänyttä pastaa.

2.3. 2:00
Määrä2 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 15 minuuttia
  • 1 dl

    pestokastiketta

  • 2–3 rkl

    oliiviöljyä

  • 4 dl

    keitettyä täysjyväpastaa

  • 100 g

    kirsikkatomaatteja

  • 150 g

    fetajuustoa

  • 1 dl

    oliiveja

  • 1 dl

    auringonkukansiemeniä

  • 1

    ruukku rucolaa

■ Sekoita pesto ja öljy keskenään. Jaa kastike lasipurkkien (0,75 l) pohjalle. Lisää kypsä pasta.

■ Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja laita purkkiin.

■ Murenna päälle feta. Lisää oliivit ja auringonkukansiemenet. Laita rucola päällimmäiseksi. Säilytä salaatti kylmässä tarjoiluun saakka.

■ Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat