Maapähkinä-nuudelisalaatti

Tämä salaatti kootaan kerroksittain lasipurkkiin odottamaan lounasaikaa ja sekoitetaan vasta lautasella.

2.3. 2:00
Määrä2 annosta
ValmistusaikaValmistusaika 15 minuuttia
  • 1 dl

    sileää maapähkinävoita

  • ½ dl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 1–2 rkl

    kuumaa vettä tarvittaessa

  • ½ litraa

    keitettyjä riisinuudeleita

  • 2

    porkkanaa

  • ½

    kesäkurpitsa

  • 1 pkt

    (250 g) kiinteää tofua

  • 1,5 dl

    kuorittuja maapähkinöitä

  • 6

    mintunoksaa

■ Sekoita maapähkinävoi ja öljy keskenään. Jos seos tuntuu paksulta, lisää tilkka kiehautettua vettä.

■ Jaa kastike lasipurkkien (0,75 l) pohjalle. Lisää kypsät nuudelit.

■ Kuori ja raasta porkkana. Raasta myös kesäkurpitsa. Kuutioi tofu.

■ Laita ainekset kerroksittain purkkiin. Lisää mintunlehdet viimeiseksi. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.

■ Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.

Resepti: Minna Rautio-Pakaste

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat