1 dl
sileää maapähkinävoita
½ dl
paahdettua seesamiöljyä
1–2 rkl
kuumaa vettä tarvittaessa
½ litraa
keitettyjä riisinuudeleita
2
porkkanaa
½
kesäkurpitsa
1 pkt
(250 g) kiinteää tofua
1,5 dl
kuorittuja maapähkinöitä
6
mintunoksaa
■ Sekoita maapähkinävoi ja öljy keskenään. Jos seos tuntuu paksulta, lisää tilkka kiehautettua vettä.
■ Jaa kastike lasipurkkien (0,75 l) pohjalle. Lisää kypsät nuudelit.
■ Kuori ja raasta porkkana. Raasta myös kesäkurpitsa. Kuutioi tofu.
■ Laita ainekset kerroksittain purkkiin. Lisää mintunlehdet viimeiseksi. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.
■ Kumoa salaatti lautaselle ja sekoita ainekset keskenään.
Resepti: Minna Rautio-Pakaste