4
broilerin fileepihviä
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
voita
½ tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Bearnaisekastike
½ dl
valkoviiniä
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
valkopippuria
1
laakerinlehti
4
keltuaista
200 g
voita
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus
suolaa
3 rkl
hienonettua rakuunaa
1 rkl
hienonnettua kirveliä
■ Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön kastikkeen teon ajaksi.
■ Mittaa kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, valkopippurit ja laakerinlehti. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.
■ Siivilöi liemestä mausteet. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset teräskulhossa.
■ Sulata voi.
■ Aseta keltuaiskulho vesihauteeseen kattilan päälle. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu.
■ Nosta kulho vesihauteesta. Kaada joukkoon voisula ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike sitruunanmehulla, hienonnetulla rakuunalla ja kirvelillä.
■ Paista broilerinfileepihvejä pannulla öljyssä ja voissa muutaman minuutin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
■ Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta fileepihvit uunivuokaan. Kaada päälle bearnaisekastike.
■ Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile bearnaisebroilerin kanssa uunissa paahdettuja perunoita.
Resepti: Suvi Rüster