Bearnaise-uunibroileri

Tuoreella rakuunalla ja kirvelillä maustettu klassinen bearnaisekastike eli bearninkastike levitetään pikaisesti ruskistettujen broilerin fileepihvien päälle uunivuokaan, jolloin broileri kypsyy kastikkeen alla meheväksi.

9.3. 2:00
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 minuuttia
  • 4

    broilerin fileepihviä

  • 1 rkl

    rypsiöljyä

  • 1 rkl

    voita

  • ½ tl

    suolaa

  • mustapippuria myllystä

Bearnaisekastike

  • ½ dl

    valkoviiniä

  • 1 rkl

    valkoviinietikkaa

  • ½ tl

    valkopippuria

  • 1

    laakerinlehti

  • 4

    keltuaista

  • 200 g

    voita

  • 1 rkl

    sitruunanmehua

  • ripaus

    suolaa

  • 3 rkl

    hienonettua rakuunaa

  • 1 rkl

    hienonnettua kirveliä

■ Ota broilerin fileepihvit huoneenlämpöön kastikkeen teon ajaksi.

■ Mittaa kattilaan valkoviini, valkoviinietikka, valkopippurit ja laakerinlehti. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia.

■ Siivilöi liemestä mausteet. Sekoita mausteliemi ja keltuaiset teräskulhossa.

■ Sulata voi.

■ Aseta keltuaiskulho vesihauteeseen kattilan päälle. Kuumenna koko ajan vatkaten, kunnes seos sakenee ja kuohkeutuu.

■ Nosta kulho vesihauteesta. Kaada joukkoon voisula ohuena nauhana voimakkaasti vatkaten. Mausta kastike sitruunanmehulla, hienonnetulla rakuunalla ja kirvelillä.

■ Paista broilerinfileepihvejä pannulla öljyssä ja voissa muutaman minuutin, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.

■ Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta fileepihvit uunivuokaan. Kaada päälle bearnaisekastike.

■ Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoile bearnaisebroilerin kanssa uunissa paahdettuja perunoita.

Resepti: Suvi Rüster

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat