Seesamikastike salaatille

Tämän seesamikastikkeen resepti mukailee japanilaista valmiina myytävää goma-kastiketta. Reseptissä ei ole pyritty kopioimaan valmiskastiketta, mutta siinä on samaa makumaailmaa. Kastike sopii loistavasti esimerkiksi kaalisalaattiin, mutta toimii myös vaikka nuudelisalaatin kyljessä.

2.3. 2:00
Määrä2 dl kastiketta
ValmistusaikaValmistusaika 10 minuuttia
  • 4 rkl

    paahdettuja seesaminsiemeniä

  • 4 rkl

    majoneesia

  • ½–1 rkl

    riisiviinietikkaa

  • 3 tl

    soijaa (japanilaista soijakastiketta, jos saatavilla)

  • 2–3 tl

    sokeria

  • 4 tl

    paahdettua seesamiöljyä

  • 2 tl

    tahinia

  • 1 tl

    dijon-sinappia (ei välttämätöntä, mutta tuo hyvää makua)

■ Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat hyvin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.

■ Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.

■ Maistele.

■ Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti hyvin pieniä määriä kerrallaan ja maistele aina sen lisäämisen jälkeen. Aloita ohjeen mukaan puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella. Lisää korkeintaan puoli teelusikallista kerrallaan ja maistele.

■ Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sen voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.

Yksi ruokalusikallinen on 15 ml ja yksi teelusikallinen 5 ml.

Resepti: Josefiina Baraka

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat