4 rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
4 rkl
majoneesia
½–1 rkl
riisiviinietikkaa
3 tl
soijaa (japanilaista soijakastiketta, jos saatavilla)
2–3 tl
sokeria
4 tl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
tahinia
1 tl
dijon-sinappia (ei välttämätöntä, mutta tuo hyvää makua)
■ Jos valmiiksi paahdettuja seesaminsiemeniä ei ole saatavilla, paahde ne kuumalla ja kuivalla pannulla (ilman öljyä tai muuta rasvaa). Seesaminsiemenet paahtuvat hyvin nopeasti. Anna niiden jäähtyä hetki.
■ Sekoita kaikki ainekset haarukalla hyvin yhteen.
■ Maistele.
■ Jos kaipaat vielä enemmän hapokkuutta, lisää riisiviinietikkaa varovaisesti hyvin pieniä määriä kerrallaan ja maistele aina sen lisäämisen jälkeen. Aloita ohjeen mukaan puolikkaalla tai kokonaisella ruokalusikallisella. Lisää korkeintaan puoli teelusikallista kerrallaan ja maistele.
■ Kastikkeelle tekee hyvää maustua yön yli jääkaapissa, mutta sen voi lisätä salaattiin myös heti. Säilytä jääkaapissa.
Yksi ruokalusikallinen on 15 ml ja yksi teelusikallinen 5 ml.
Resepti: Josefiina Baraka