Maukas munakoisopaistos ja rapeat kikherneet

Munakoisojen seuralaiseksi sommitellaan fetaa ja mausteiden kanssa otetaan reilummat mitat käyttöön. Paistoksen proteiinilisäksi paistetaan chilillä höystettyjä kikherneitä.

MääräAnnoksia 4-6
Valmistusaika60 minuuttia
  • 1,5 kg

    munakoisoa (n. 6 kpl)

  • 1 tl

    suolaa

  • 2 tl

    sumakkia

  • 2 tl

    juustokuminaa

Kastike

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    jauhettua korianteria

  • 1 rkl

    jauhettua juustokuminaa

  • 2 tl

    kanelia

  • 100 g

    kuivattua taatelia ilman kiviä

  • 1 rkl

    balsamicoa

  • 2 tl

    vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa

  • 2 prk

    (yht. 800 g) kirsikkatomaatteja

  • n. 1 dl

    vettä

  • 200 g

    rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinää

  • 1

    ruukku lehtipersiljaa

  • 400 g

    fetaa tai vuohenjuustoa

Paistamiseen ja viimeistelyyn:

  • rypsiöljyä

  • rapeita kikherneitä (ohje alla)

  • granaattiomenansiemeniä

  • lehtipersiljaa

Rapeat kikherneet

  • 1 prk

    (380 g/230 g) keitettyjä kikherneitä

  • ¾ dl

    oliiviöljyä

  • 2 tl

    juustokuminaa (jeera)

  • 2 tl

    sumakkia

  • 2 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1 tl

    kuivattua chiliä myllystä

■ Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi paloiksi.

■ Paista munakoisot pannulla öljyssä kypsiksi muutamassa erässä. Paistamista nopeuttaa, jos käyttää kahta pannua samanaikaisesti. Laita munakoisot hetkeksi sivuun. Mausta suolalla, sumakilla ja juustokuminalla. Sekoita hyvin.

■ Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä sekoitellen mausteiden kanssa keskilämmöllä, kunnes valkosipuli on kypsää. Lisää kuutioidut taatelit, balsamico, siirappi ja tomaatit.

■ Laita hieman vettä tomaattipurkkiin ja huljuttele. Kaada neste pannulla. Anna porista noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kastike saostuu. Painele osa kirsikkatomaateista rikki lastalla. Lisää joukkoon puolet pähkinöistä ja lehtipersilja.

■ Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kerrosta munakoisoviipaleita ja kastiketta uunivuokaan. Kun olet kerrostanut noin puolet munakoisosta, niin ripottele puolet fetasta vuokaan ja jatka kerrostamista. Ripottele pähkinät lopun juuston kanssa paistoksen pinnalle.

■ Paista 30 minuuttia uunissa. Tarjoa kuskusin tai vihreän salaatin ja leivän kanssa.

■ Valmista rapeat kikherneet: Valuta kikherneet. Sekoita ne kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa.

■ Levitä kikherneet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Voit myös paistaa kikherneet pannulla öljyssä. Tarjoa munakoisopaistoksen kanssa.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat