1,5 kg
munakoisoa (n. 6 kpl)
1 tl
suolaa
2 tl
sumakkia
2 tl
juustokuminaa
Kastike
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
jauhettua korianteria
1 rkl
jauhettua juustokuminaa
2 tl
kanelia
100 g
kuivattua taatelia ilman kiviä
1 rkl
balsamicoa
2 tl
vaahterasiirappia tai juoksevaa hunajaa
2 prk
(yht. 800 g) kirsikkatomaatteja
n. 1 dl
vettä
200 g
rouhittuja saksan- tai pekaanipähkinää
1
ruukku lehtipersiljaa
400 g
fetaa tai vuohenjuustoa
Paistamiseen ja viimeistelyyn:
rypsiöljyä
rapeita kikherneitä (ohje alla)
granaattiomenansiemeniä
lehtipersiljaa
Rapeat kikherneet
1 prk
(380 g/230 g) keitettyjä kikherneitä
¾ dl
oliiviöljyä
2 tl
juustokuminaa (jeera)
2 tl
sumakkia
2 tl
kuivattua oreganoa
1 tl
kuivattua chiliä myllystä
■ Viipaloi munakoisot noin sentin paksuisiksi paloiksi.
■ Paista munakoisot pannulla öljyssä kypsiksi muutamassa erässä. Paistamista nopeuttaa, jos käyttää kahta pannua samanaikaisesti. Laita munakoisot hetkeksi sivuun. Mausta suolalla, sumakilla ja juustokuminalla. Sekoita hyvin.
■ Tee kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä sekoitellen mausteiden kanssa keskilämmöllä, kunnes valkosipuli on kypsää. Lisää kuutioidut taatelit, balsamico, siirappi ja tomaatit.
■ Laita hieman vettä tomaattipurkkiin ja huljuttele. Kaada neste pannulla. Anna porista noin 20 minuuttia ilman kantta, kunnes kastike saostuu. Painele osa kirsikkatomaateista rikki lastalla. Lisää joukkoon puolet pähkinöistä ja lehtipersilja.
■ Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kerrosta munakoisoviipaleita ja kastiketta uunivuokaan. Kun olet kerrostanut noin puolet munakoisosta, niin ripottele puolet fetasta vuokaan ja jatka kerrostamista. Ripottele pähkinät lopun juuston kanssa paistoksen pinnalle.
■ Paista 30 minuuttia uunissa. Tarjoa kuskusin tai vihreän salaatin ja leivän kanssa.
■ Valmista rapeat kikherneet: Valuta kikherneet. Sekoita ne kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa.
■ Levitä kikherneet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Voit myös paistaa kikherneet pannulla öljyssä. Tarjoa munakoisopaistoksen kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen