2
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
3 dl
basmatiriisiä
1 tl
korianterinsiemeniä
½ tl
jauhettua kardemummaa
6 dl
vettä, kasvis- tai kanalientä
1
laakerinlehti
3 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
Jauhelihaseos
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
jauhettua kardemummaa
400 g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
3 tl
juustokuminaa (jeera)
2 tl
kanelia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria myllystä
½ tl
kuivattua chiliä myllystä
1 dl
rusinoita tai kuivattuja aprikooseja pieninä paloina
Lisäksi
pinjansiemeniä tai mantelilastuja
yrttejä (esimerkiksi minttua)
tsatsikia
granaattiomenansiemeniä
kasviksia
fetaa tai vuohenjuustoa
■ Kuori ja viipaloi valkosipulit. Huuhtele riisiä kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.
■ Lämmitä öljy kattilassa. Paahda riisiä noin minuutti. Lisää valkosipulinkynnet, korianterinsiemenet ja kardemumma. Jatka paistamista hetki sekoitellen. Lisää neste ja laakerinlehti kattilaan. Jos käytät nesteenä vettä, lisää ½ tl suolaa.
■ Kiehauta seos ja vähennä lämpö minimiin. Peitä kannella. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.
■ Valmista jauhelihaseos. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla kypsiksi. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista jauheliha kypsäksi.
■ Paista pinjansiemeniin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Laita hetkeksi sivuun.
■ Nosta riisi kulhoon. Lisää päälle jauheliha. Viimeistele pinjansiemenillä ja yrteillä. Lisää halutessasi päälle fetaa tai vuohenjuustoa. Tarjoa tsatsikin, granaattiomenansiementen ja kasvisten kanssa. Kasviksiksi sopivat esimerkiksi kurkku ja uunissa paahdettu kukkakaali.
Vinkki: Voit myös tehdä ruoan edelliseltä aterialta ylijääneestä riisistä. Paista kylmä riisi pannulla öljyssä ja mausta.
Resepti: Sanna Kekäläinen