Mausteinen jauheliha-bowl

Mausteinen karitsanjauheliha­bowl on omiaan pääsiäiseen tai mihin tahansa rentoihin illanistujaisiin.

MääräAnnoksia 4
Valmistusaika30 minuuttia
  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • 3 dl

    basmatiriisiä

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • ½ tl

    jauhettua kardemummaa

  • 6 dl

    vettä, kasvis- tai kanalientä

  • 1

    laakerinlehti

  • 3 rkl

    hienonnettua lehtipersiljaa

Jauhelihaseos

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 tl

    jauhettua kardemummaa

  • 400 g

    karitsan- tai naudanjauhelihaa

  • 3 tl

    juustokuminaa (jeera)

  • 2 tl

    kanelia

  • 1 tl

    suolaa

  • ½ tl

    mustapippuria myllystä

  • ½ tl

    kuivattua chiliä myllystä

  • 1 dl

    rusinoita tai kuivattuja aprikooseja pieninä paloina

Lisäksi

  • pinjansiemeniä tai mantelilastuja

  • yrttejä (esimerkiksi minttua)

  • tsatsikia

  • granaattiomenansiemeniä

  • kasviksia

  • fetaa tai vuohenjuustoa

■ Kuori ja viipaloi valkosipulit. Huuhtele riisiä kylmän veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta.

■ Lämmitä öljy kattilassa. Paahda riisiä noin minuutti. Lisää valkosipulinkynnet, korianterinsiemenet ja kardemumma. Jatka paistamista hetki sekoitellen. Lisää neste ja laakerinlehti kattilaan. Jos käytät nesteenä vettä, lisää ½ tl suolaa.

■ Kiehauta seos ja vähennä lämpö minimiin. Peitä kannella. Kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan.

■ Valmista jauhelihaseos. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla kypsiksi. Lisää jauheliha ja mausteet. Paista jauheliha kypsäksi.

■ Paista pinjansiemeniin kaunis väri kuivalla, kuumalla pannulla. Laita hetkeksi sivuun.

■ Nosta riisi kulhoon. Lisää päälle jauheliha. Viimeistele pinjansiemenillä ja yrteillä. Lisää halutessasi päälle fetaa tai vuohenjuustoa. Tarjoa tsatsikin, granaattiomenansiementen ja kasvisten kanssa. Kasviksiksi sopivat esimerkiksi kurkku ja uunissa paahdettu kukkakaali.

Vinkki: Voit myös tehdä ruoan edelliseltä aterialta ylijääneestä riisistä. Paista kylmä riisi pannulla öljyssä ja mausta.

Resepti: Sanna Kekäläinen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat