Pohja
150 g
voita
3 ½ dl
vehnäjauhoja (korvaa osa täysjyvä- tai spelttijauhoilla)
½ tl
suolaa
1
kananmuna
kylmää vettä
Täyte
300 g
pehmeää vuohenjuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl
kermaa
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Päälle:
250 g
erilaisia kypsiä tomaatteja
½ tl
sokeria
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
3 rkl
vihreää pestoa, itse tehtyä tai kaupan valmista
Tarjoiluun:
basilikanlehtiä
paahdettuja pinjansiemeniä
pestoa
■ Tee pohja. Kuutioi voi ja nypi se sekaisin jauhojen ja suolan kanssa. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa, ettei taikinaan synny sitkoa. Lisää tarvittaessa hieman kylmää vettä.
■ Taputtele taikina pinnoitetun, halkaisijaltaan n. 22 cm piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin 30 minuutiksi.
■ Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele taikinapohjaan haarukalla reikiä. Nosta taikinan päälle leivinpaperipala ja kuivattuja herneitä painoksi. Paista pohjaa uunin alatasolla 10 minuuttia.
■ Poista leivinpaperi painoineen. Jatka paistamista vielä 5-10 minuuttia, tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
■ Tee täyte. Notkista vuohenjuusto sähkövatkaimella. Ohenna seosta kermatilkalla, että saat siitä helpommin levittyvää. Mausta sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla. Levitä seos juuri ennen tarjoilua paistetulle pohjalle. Levitys onnistuu helpoiten kuumaan veteen kastetun lusikan avulla.
■ Viipaloi tomaatit. Levitä ne juustotäytteen päälle. Ripottele pinnalle sokeria, suolaa ja pippuria. Sokeri pyöristää tomaatin makua.
■ Valuta päälle pestoa. Viimeistele basilikalla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Tarjoa peston kanssa.
Resepti: Sanna Kekäläinen