Sanoma Pro

Ronja on monen lempihahmo

Lue, mitä mieltä 11-vuotias Hilma on Ronja Ryövärintyttärestä.

Astrid Lindgren: Ronja Ryövärintytär, WSOY 1981.

Jos syntyy ryöväriperheeseen yönä, jolloin ikivanha linna halkeaa, voi olla melko varma, ettei elämästä ole tulossa ihan tavallinen. Ronjaa on opetettu varomaan kakkiaisia, männiäisiä, ajattaria, helvetinkuilua, ja eritoten Borkaryöväreitä. Eräänä päivänä Ronja kuitenkin sattuu tapaamaan Birkin, Borkan lapsen ja suurvihollisen.

Birkistä tulee Ronjalle kuin veli, mutta ystävyyttä on vaikea salata, kun isät ovat suurvihollisia. Ronja ja Birk muuttavat yhdessä Karhuluolaan asumaan, pois isiensä, Matiaksen ja Borkan luota. Yksitoista talvea Ronja on elänyt, mutta kahdestoista saattaa koitua hänen viimeisekseen keskellä kylmää metsää. Pääseekö Ronja enää koskaan takaisin Matiaksenlinnaan murtuneen isänsä luokse?

Pidän paljon Astrid Lindgrenin kirjoista, joten pidin tästäkin kovasti. Astrid Lindgrenin kirjoissa juoni on huolellisesti suunniteltu ja täynnä tarkkoja yksityiskohtia. Kirjojen teksti on kaunista ja tarinamaista.

Ronja Ryövärintytär on samaan aikaan jännittävä, mutta myös koskettava. Kirjan loppuratkaisu on liikuttava ja mieleenpainuva, ja pidin siitä kirjassa todella paljon. Suosittelen kirjaa romaaneista ja fantasiakirjoista pitäville.

Hilma Koskinen, 11 v