Hyvä maku on valtaa - Sunnuntai | HS.fi

Hyvä maku on valtaa

Suomalaisten makua tutkittiin ranskalaisen Pierre Bourdieun (1930–2002) mallin mukaan. Bourdieu on yksi sosiologian klassikoista. Hän tuli tunnetuksi tutkittuaan 1960-luvun Pariisissa maun eroja. Hän osoitti, miten eliitin hienostelu oli keino tehdä eroa tavalliseen kansaan.

7.9.2014 2:00

Suomalaisten makua tutkittiin ranskalaisen Pierre Bourdieun (1930–2002) mallin mukaan. Bourdieu on yksi sosiologian klassikoista. Hän tuli tunnetuksi tutkittuaan 1960-luvun Pariisissa maun eroja. Hän osoitti, miten eliitin hienostelu oli keino tehdä eroa tavalliseen kansaan.

Bourdieun ajattelussa tärkeää ovat:

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai