Pii - Sunnuntai | HS.fi

Pii

26.9.1993 3:00

Kympin huuli: Nuori mies käveli metsäpolkua kalalle asianmukaisia lasitavaroita eväsrepussaan.

"Ellette lakkaa siellä oitis kilisemästä, niin juon teidät tyhjiksi tässä ja nyt."

Syötiin ennen, ja syödään nyt

Pääruokana oli meheviä sisäfilepihvejä valkosipulivoin kera, rapeiksi paistettuja perunoita, pieniä etikkakurkkuja ja punaherukkahyytelöä. Mureata patonkia ja voita. "Ei mutta", ihasteli muuan vaikutetuista vieraista sirotellessaan lisää suolaa pihvilleen, "että teillä on Egri Bikaveriakin. Se on niin mainiota punaisen lihan kanssa." Taas nyökkäiltiin onnellisina, laitettiin pieniä voinokareita patonkimurusten päälle, syötiin, nautittiin. "Voi että valkosipuli on sitten ihanaa. Mitä me tehtiin ennen kuin valkosipuli keksittiin?" Jälkiruoka, marenki-jäätelö-suklaapommi, oli todellinen täysosuma. Ja sitten vielä kahvit ja konjakit, naisille liköörit. Vieraat kiittelivät ja puhuivat vielä jälkeenkinpäin keskenään näistä onnistuneista illallisista.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai