Jako ihmisiin ja eläimiin pitäisi lopettaa – se vähentäisi myös rasismia ja naisten syrjintää, sanoo eläinfilosofi Elisa Aaltola - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai

Jako ihmisiin ja eläimiin pitäisi lopettaa – se vähentäisi myös rasismia ja naisten syrjintää, sanoo eläinfilosofi Elisa Aaltola

Elisa Aaltola on se, jolle toimittajat soittavat, kun delfiinien muutto kuohuttaa kansaa. Tutkijan mielestä olisi olisi jo aika, että ihminen nähtäisiin yhtenä lajina muiden joukossa.

Tilaajille

Eläinfilosofi Elisa Aaltola elää erakkomaista elämää Siuron kylässä Nokialla. Hän asuu siellä kolmen löytökoiran, Siirin, Darlan ja Iidan, kanssa.

Julkaistu: 23.4.2017 2:00, Päivitetty 23.4.2017 14:46

Elisa Aaltola istuu hirsimökkinsä keittiön penkillä, silittelee Siiri-koiraansa ja puhuu pehmeällä äänellä eläinten tappamisesta.

Puheen kuunteleminen saa sekasyöjän kiemurtelemaan. Ehkä epämukava tunne on hä­peää.

Ei tässä näin pitänyt käydä. Aaltolan mukaan häpeä ei nimittäin ole suotuisa tunne, kun puhutaan eläinten oikeuksien kaltaisista moraalikysymyksistä. Häpeää tunteva lihansyöjä tai turkisten käyttäjä usein kiistää aiheuttamansa kärsimyksen, välttelee aihetta tai tulee aggressiiviseksi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Sunnuntai

Luitko jo nämä?