Rakennusyrittäjä Bertel Ekengren on idänkaupan häirikkö, jota Neuvostoliitto tarvitsi vuorineuvosten opettamiseen – 85-vuotias konkari haukkuu nykyrakentajat: ”Kellään ei ole vastuuta prosessista” - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai

Rakennusyrittäjä Bertel Ekengren on idänkaupan häirikkö, jota Neuvostoliitto tarvitsi vuorineuvosten opettamiseen – 85-vuotias konkari haukkuu nykyrakentajat: ”Kellään ei ole vastuuta prosessista”

Länsimetro, normi-Suomi ja yleinen vätystely. Nämä saavat osansa, kun 85-vuotias Bertel Ekengren puhuu. Hänellä on myös kanttia moittia. Onhan hän neuvostokaupan konkari, joka toi 1980-luvulla kilpailun Suomen suljettuun hyvä veli -talouteen. Hän jäi jo kertaalleen eläkkeelle mutta johtaa taas uutta rakennusalan kasvuyritystä.

Eke-yhtiöiden perustaja Bertel Ekengren täytti elokuun lopulla 85 vuotta. Eläkkeellä hän ei malttanut pysyä , joten hän perusti uuden rakennusyhtiön.

Eke-yhtiöiden perustaja Bertel Ekengren täytti elokuun lopulla 85 vuotta. Eläkkeellä hän ei malttanut pysyä , joten hän perusti uuden rakennusyhtiön. Kuva: Heidi Piiroinen / HS

Julkaistu: 17.9.2017 2:00, Päivitetty 17.9.2017 15:18

Tarkoitus on puhua Eke-yhtiöiden perustajan Bertel Ekengrenin kanssa menneistä. Neuvostokaupan ajoista, jolloin kauppavaltuuskuntien herroilla oli karvahatut ja leveät paidankaulukset.

Sen sijaan Ekengren levittää pöydälle havainnekuvia uudesta 1 500 asunnon kerrostaloalueesta Latvian pääkaupungissa Riiassa. Asunnoista on tähän mennessä valmistunut 216.