Toimittaja Heikki Aittokoski on nähnyt maailmaa, mutta ensimmäinen vierailu Piilaaksossa avasi hänen silmänsä: robotit komentavat robotteja ja maailma muuttuu niin järisyttävästi, että sitä on vaikea ymmärtää - Sunnuntai | HS.fi

Toimittaja Heikki Aittokoski on nähnyt maailmaa, mutta ensimmäinen vierailu Piilaaksossa avasi hänen silmänsä: robotit komentavat robotteja ja maailma muuttuu niin järisyttävästi, että sitä on vaikea ymmärtää

HS:n uusi tulevaisuuskirjeenvaihtaja matkusti ensi töikseen Piilaaksoon. Siellä Heikki Aittokoski näki, miten robotit kuljettavat jo ihmisiä ja tavaroita. Ja kuuli, että vielä joskus ne rakentavat tornitaloja.

Starship Technologies -yhtiön pienkuljetuksiin suunniteltu robotti kulkee autonomisesti Palo Alton kaduilla. Robotti tuntee kaupungin, osaa pysähtyä punaisiin valoihin ennen kadun ylitystä ja hakee takeaway-ruuan ravintolasta ja tuo kotiin.


4.2.2018 2:00 | Päivitetty 4.2.2018 7:33

Huimaa.

On ilta San Franciscossa, ja Patrick Ehlen maalaa tulevaisuudennäkymän.

”Jos pystymme antamaan rakennussuunnitelman tekoälyjärjestelmälle ja se tilaa robotit paikalle rakentamaan Salesforce Towerin, niin siitä tulee itse asiassa paljon halvempi.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai