Vuonna 1918 saattoi ostaa joululahjaksi Suomen sisällissotaa käsittelevän lautapelin ja siinä valkoiset eivät aina voita – tällainen on peli, jossa runoillaan vakavista asioista - Sunnuntai | HS.fi

Vuonna 1918 saattoi ostaa joululahjaksi Suomen sisällissotaa käsittelevän lautapelin ja siinä valkoiset eivät aina voita – tällainen on peli, jossa runoillaan vakavista asioista

Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa 1918 -peliä voi kokeilla Tampereella. Tänä vuonna sisällissodasta on tulossa uusia lautapelejä.

Punaisten ja valkoisten taistelu Suomessa 1918 -peli on esillä museokeskus Vapriikissa Tampereella. Pelinappulat ja noppa eivät ole alkuperäiset.

11.2.2018 2:00 | Päivitetty 13.2.2018 21:33

Noppa näyttää kuusi. Se tarkoittaa sitä, että punaiset voittavat valkoiset Lappeenrannassa.

Seuraavaksi punaisten neljän pelimerkin tykistö voisi edetä vaikka Kouvolaan. Nyt pitää kuitenkin miettiä strategiaa. Kouvolan jälkeen tuleva Kymin silta on punaisille paha paikka. Säännöissä lukee: Kymin silta tärkeä on punaisille pitää, kulkutiehän siitä käypi kohden suurta itää. Mutta jos nyt punajoukko tähän paikkaan saapi, räjähdyksin valkoiset sen oitis tuhoaapi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai