Turku suojeli musiikinopettajaa, joka ahdisteli nuoria poikia jopa vuosikymmenien ajan – Opettaja: ”En aina saanut itseäni pidäteltyä”

Kuukausiliitteessä 3.3.2018 kerrottiin tyttöjä ahdistelleesta turkulaisesta musiikinopettajasta. Tässä jutussa kerrotaan toisesta musiikinopettajasta. Hän kopeloi poikia kahdella paikkakunnalla vuosikymmenten ajan. Molemmissa kaupungeissa asiasta vaiettiin.

Mikko Salmen (vas.) kolumnista lähti liikkeelle paljastusten vyöry. Selvisi, että Turussa toimi samaan aikaan kaksi ahdistelijaopettajaa. Kaupunki suojeli molempia. Pekka Niskanen joutui musiikinopettajan tekemään sopimattomaan äänenmurrostestiin kahdesti.


4.3.2018 2:00 | Päivitetty 4.3.2018 6:08

Vuonna 2000 Turun opetustoimessa pidettiin kokous, jossa riideltiin. Joukko vanhempia oli valittanut musiikinopettajasta. Syytökset olivat vakavia, ja nyt piti päättää opettajan kohtalosta.

Musiikinopettaja oli taitava, hänen johtamaansa kuoroa ja orkesteria ihailtiin muuallakin Suomessa. Hän tuntui saavan oppilaistaan irti enemmän kuin monet muut. Hänen johdollaan oppilaat toteuttivat Carmina Buranan, Bachin H-mollimessun ja Haydnin Luomisen. Vaativia, pitkiä teoksia, joita yleensä soittivat ja lauloivat aikuiset ammattimuusikot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Sunnuntai