Syövätkö suomalaiset raparperia väärin? Kyllä, sanoo suomenkurdi Rasoul Khorram - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai

Syövätkö suomalaiset raparperia väärin? Kyllä, sanoo suomenkurdi Rasoul Khorram

Iranissa raparperia käytetään suolaisissa ruuissa ja lääkekasvina. Villiraparperia kerätään vuorilta, ja kerääjiä uhkaavat kyyt, miinat ja lumivyöryt. Rasoul Khorram kuvasi raparperin kerääjiä kurdialueella vuoden 2017 keväällä.

Villiraparperin sato on juuri nyt parhaimmillaan vuoristossa, noin parin kilometrin korkeudessa. Myytäväksi poimitaan ensisijaisesti kukkavarret. Kuva: Rasoul Khorram

Julkaistu: 6.5.2018 2:00, Päivitetty 6.5.2018 20:49

Kasvimaalla, kummallista. Kahvipöydässä, vielä oudompaa.

Suomenkurdi Rasoul Khorram on oppinut Suomesta seitsemässä vuodessa paljon, mutta suhdettamme raparperiin hän ei vieläkään ymmärrä. Vaikka ilmaiseekin sen kohteliain, varovaisin sanakääntein.

”Raparperipiirakka? Ei ehkä lempiruokaani, anteeksi.”

Rasoul Khorram kerää kukkavarsia.

Seuraa uutisia tästä aiheesta
Raparperi