40 vinkkiä kesälomalle Ruotsiin ja analyyseja länsinaapurin nykytilasta – Uuden Teema-lehden aiheena on Ruotsi

HS:n Kuukausiliitteen tekijöiden toimittama yli satasivuinen Teema-lehti ilmestyy tänään torstaina.

14.6.2018 12:30

Tänään ilmestyvän Teema-lehden kannessa on kruununprinsessa Victoria.

Tänään torstaina ilmestyvä Teema-lehden uusi numero syventyy länsi­naapuriimme Ruotsiin. 108-sivuisessa aikakaus­lehdessä on tarjolla paljon uutta tietoa sekä vinkkejä kesä­matkailijalle.

HS:n kirjeen­vaihtaja Petja Pelli esittelee kolme erilaista Ruotsia. Hän selvittää, miksi Ruotsin maaseudulla menee Suomea paremmin. Göteborgissa hän vierailee maahan­muuttaja­lähiössä, jossa jengit järjestivät kolme vuotta sitten veri­löylyn. Lisäksi Pelli käy Tukholman kalleimmalla kadulla, jossa ”kiinteistö­kuningas” Richard Lagerling myy asuntoja miljardilla kruunulla vuodessa.

Politiikan­toimittaja Unto Hämäläinen paljastaa Ruotsin ja Suomen välejä käsittelevässä laajassa analyysissaan, miten presidentti Mauno Koivisto suorastaan suuttui hänelle, kun hän erehtyi kysymään maiden suhteesta. Toimittaja Esa Lilja selvittää, miten Ruotsista tuli maailman suurin aseiden viejä suhteessa maan kokoon.

Lehdessä taustoitetaan lisäksi ruotsalaista koulua, työelämää ja sote­järjestelmää. Niistä kaikista on haettu oppia myös Suomeen, vaikkei aina kannattaisi.

Haastattelussa juontaja Mark Levengood ja laulaja Anna Järvinen pohtivat kokemuksiaan ruotsin­suomalaisina. Lisäksi kerrotaan kruunun­prinsessa Victoriasta ja siitä, miten hänen harteillaan on koko kuningas­huoneen tulevaisuus.

Lehden lopussa Ruotsin-tuntijat jakavat 40 vinkkiä kesä­loma­matkalle Tukholmaan ja muualle Ruotsiin. Esittelyssä ovat parhaat linnat, kuninkaallis­kohteet, lapsi­perheiden suosikit, näkö­ala­paikat, päivä­retket sekä kesän tärkeimmät taide­näyttelyt.

Teema on HS:n Kuukausi­liitteen tekijöiden toimittama aika­kaus­lehti, joka ilmestyy kuudesti vuodessa. Tänä vuonna lehti syventyy vielä muun muassa älykkyyteen ja sivistykseen, presidentti Tarja Halosen uraan sekä kuvataiteilija Helene Schjerfbeckiin.

Teema-lehden voi tilata tai ostaa irto­numerona osoitteesta HS.fi/teema. Irtonumeroita myyvät myös lehtipisteet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai