Hävittäjät ovat taas Suomen ja Ruotsin suhteiden keskiössä: kehtaako Suomi ostaa uudet koneet USA:sta vai tuliko nyt Ruotsin h-hetki? - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai

Hävittäjät ovat taas Suomen ja Ruotsin suhteiden keskiössä: kehtaako Suomi ostaa uudet koneet USA:sta vai tuliko nyt Ruotsin h-hetki?

Suomi ja Ruotsi kulkevat maailmalla mielellään käsi kädessä, mutta välillä toinen aina ikävästi yllättää. Politiikantoimittaja Unto Hämäläinen oli paikalla myös silloin, kun presidentti Mauno Koivistolta paloivat käämit länsinaapuriin.

Tilaajille

Kun Suomen pääministeri Juha Sipilä (vas.) ja Ruotsin pääministeri Stefan Löfven tapaavat, heillä on yleensä tapana kiitellä maiden hyviä välejä.

Julkaistu: 14.6.2018 19:13

Tasavallan presidentin ilme oli tuima, suorastaan vihainen. Hetken näytti siltä, että Mauno Koivisto oli unohtanut oman oppinsa: jos provosoidaan, ei pidä provosoitua.

Olimme toimittaja Jyri Raivion kanssa haastattelemassa Koivistoa Helsingin Sanomiin toukokuussa 1992. Koivisto halusi osallistua keskusteluun, joka oli alkanut, kun pääministeri Esko Ahon hallitus oli viikkoa aiemmin ostanut 64 amerikkalaista F/A 18 Hornet -hävittäjää. Kauppa oli valtava, nyky­rahassa viisi miljardia euroa.

Luetuimmat - Sunnuntai

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat