Ajatusleikki: jos Suomi saisi virkamieshallituksen, nämä 17 yllättävää ministerinimeä saattaisivat pelastaa maan perikadolta - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai

Ajatusleikki: jos Suomi saisi virkamieshallituksen, nämä 17 yllättävää ministerinimeä saattaisivat pelastaa maan perikadolta

Suomessa oli virkamieshallitus viimeksi 1970-luvulla. Entä jos sellaista taas tarvitaan? HS:n sunnuntaitoimitus kokosi eri alojen kokemusasiantuntijoista uuden ajan fantasiahallituksen.

Eturivissä Jarmo Lindberg (vas.), Teija Tiilikainen, Martti Hetemäki, Ilkka Salmi ja Peter Vesterbacka. Toisessa rivissä Marja Vaarama (vas.), Tuomas Ojanen, Elina Tuomi, Juha Siltala ja Sini Harkki. Toiseksi ylimmässä rivissä Liisa Keltikangas-Järvinen (vas.), Anu Koivunen, Sixten Korkman, Timo Aro ja Kaari Utrio. Ylimpänä Virva Puumala (vas.) ja Sanna Suvanto-Harsaae.

Julkaistu: 10.3.2019 2:00, Päivitetty 10.3.2019 6:31

Pääministeri Martti Hetemäki

Valtiovarainministeriön kansliapäällikköä pidetään Suomen vaikutusvaltaisimpana virkamiehenä. Hetemäki on taikuri: hän on luonut vaihtuville ministereille illuu­sion siitä, että heillä olisi jonkinlaista valtaa. Sitä paitsi Hetemäki on toisen polven virkamiesvallankäyttäjä. Hänen isänsä Päiviö Hetemäki oli ministerinä kahdessa virkamieshallituksessa 1970-luvun alussa.

Luetuimmat - Sunnuntai

Luitko jo nämä?