Essee: Huvittunut sivullinen syö naksuja

Trollit olivat aluksi keskustelupalstojen konkareita, jotka höynäyttivät tulokkaita riitelemään ikuisuusaiheista – ja vetivät itse ”popparit esiin”. Popcorn on yksi Jussi Halla-ahon eniten käyttämistä kielikuvista, kirjoittaa Jussi Pullinen.

”Popparit esiin” on tapa sanoa, että popcornin syöjä on itse rationaalinen sivullinen, joka seuraa muiden köhkäämistä kauempaa lähinnä huvittuneena.

15.12.2019 2:00 | Päivitetty 15.12.2019 6:22

Kun perus­suomalaisten puheen­johtaja Jussi Halla-aho viime sunnun­taina onnitteli Twitterissä tuoretta Sdp:n pää­ministeri­ehdokasta Sanna Marinia, oli onnittelu­viestin perässä pieni lisä, popcorn-emoji:

Verkossa emoji luettiin heti piruiluksi. Emoji tulkittiin viittaukseksi yleiseen some­sananlaskuun ”popparit esiin”. Sitä käytetään, kun joku haluaa kertoa seuraavansa sivusta juuri käynnistymässä olevaa erityisen herkullista draamaa, jossa muut somekäyttäjät ottavat yhteen. ”Popparit esiin” on tapa sanoa, että poppareiden syöjä on itse rationaalinen sivullinen, joka seuraa muiden köhkäämistä kauempaa lähinnä huvittuneena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Sunnuntai