Näin muistat Jörn Donneria - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai

Näin muistat Jörn Donneria

HS:n sunnuntaitoimitus tekee hajahuomioita viikon varrelta.

Jörn Donner ja esimerkkidrinkki. Yltiöpäisesti kaksi oliivia.

Jörn Donner ja esimerkkidrinkki. Yltiöpäisesti kaksi oliivia. Kuva: Sari Gustafsson & Colourbox

Julkaistu: 16.2. 2:00

Tammikuun lopulla 86-vuotiaana kuolleen Jörn Donnerin muistotilaisuus järjestetään perhepiirissä. Leski Bitte Westerlund on kertonut, että Donnerin toiveesta tilaisuudessa tarjoillaan dry martinit.

Laajemman piirin muistojuhla järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla 21. maaliskuuta. Siellä taas tarjoillaan Donnerin reseptillä tehtyä kalakeittoa, jonka erikoisuus on sahramin, curryn ja mangochutneyn intialainen kierre.

Me, jotka emme pääse sen enempää perhepiirin muistotilaisuuteen kuin Kaapelitehtaallekaan, voimme muistaa Donnerin elämäntyötä omissa oloissamme.

Seuraa vain kymmenkohtaista ohjeistusta.

1. Tee kalakeitto. Syö.

2. Laita sekoituslasiin jäitä.

3. Lisää 4 senttilitraa giniä, 1–2 senttilitraa vermuttia.

4. Sekoita. Älä ravista.

5. Siivilöi neste cocktaillasiin.

6. Seivästä cocktailtikkuun oliivi.

7. Aseta oliivi dry martiniin.

8. Leikkaa sitruunasta muutaman sentin pala.

9. Purista sitruunan mehua juoman pinnalle.

10. Nauti. Muista Jörn Donneria.

Seuraa uutisia tästä aiheesta