Valomerkki vasta puoli yhdeltä! - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai|Ravintolat

Valomerkki vasta puoli yhdeltä!

HS:n sunnuntaitoimitus tekee hajahuomioita viikon varrelta.

Baarielämää heinäkuussa 1966.

Julkaistu: 24.5. 2:00, Päivitetty 25.5. 9:35

Uusista juopottelurajoituksista kerrottiin hallituksen tiedotustilaisuudessa maanantaina. Kertojana oli – asian peruspalveluhenkisyyden vuoksi – perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd).

Valomerkki välähtää kymmeneltä ja ravintolasta on poistuttava ennen kello yhtätoista. Sääntö astuu voimaan 1. kesäkuuta 2020. Sillä taistellaan koronavirusta vastaan.

Uusien sääntöjen mukaan ravitsemusliikkeisiin saa ottaa sisään puolet normaalista asiakasmäärästä (ei koske terasseja) ja buffetruokailut kielletään.

Kaikilla asiakkailla pitää olla oma istumapaikkansa pöydän tai tason ääressä.

Uudet säännöt ovat kuin aikamatka 1960-luvulle!

Anniskelu ravintoloissa seisomapaikoille sallittiin vasta keskioluen vapautuessa vuonna 1969. Siihen asti asiakkailla piti olla oma istumapaikka.

Olutta sai vain ruuan kanssa – usein tarkoitukseen riitti pöydässä kiertävä voileipä. Miehiltä vaadittiin siistiä pukeutumista kuten solmiota. Naisilla oli pakko olla miesseuralainen mukana.

Jo 1970-luvulla valomerkki oli kuitenkin armollisempi kuin nyt kesäkuussa 2020. Se välähti ravintolasta riippuen puoli kahdeltatoista tai jopa puoli yhdeltä.

Oikaisu 25.5.2020 kello 9.33: Jutussa väitettiin virheellisesti, että kesäkuussa valomerkki tulisi yhdeltätoista. Se tulee kymmeneltä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Sunnuntai

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat