Sijoittaminen on nyt ”feminististä itsestä huolehtimista” - Sunnuntai | HS.fi
Sunnuntai|Feminismi

Sijoittaminen on nyt ”feminististä itsestä huolehtimista”

HS:n sunnuntaitoimitus tekee hajahuomioita viikon varrelta.

Oho, tuli rahaa.

Julkaistu: 28.6. 2:00

Oho! Sijoittamisesta tuli hyvinvointiteko!, kirjoitti Trendi-lehti toukokuussa.

Näin se on nähtävä. Kun mimmi sijoittaa, se on nykyään wellnessiä ja feminististä itsestä huolehtimista samalla tavalla kuin vaikka jooga tai rehellinen puhe omista kuukautisista.

Hyvinvoinnin, rahan kartuttamisen ja feminismin väliset yhteydet näyttävät jokseenkin löyhiltä, mutta kuka voi väittää vastaan? Raha piristää, ja naiselle on aina voimauttavaa tulla eteväksi perinteisesti miehisillä aloilla.

Yhteiskunnallisia rakenteita ei sijoittamalla pureta, joten taitaa olla sopivaa puhua nimenomaan hyvinvoinnista. Endorfiinit alkavat jyllätä, minäkuva paranee ja pörssikurssien seuraaminen voi tuntua varmasti yhtä meditatiiviselta kuin vaikkapa minimalistisäveltäjä John Cagen musiikin kuuntelu.

Ehdotuksia seuraaviksi feministisiksi hyvinvointitrendeiksi: pallon potkiminen, eduskunnan täysistuntojen tiivis liveseuranta, veroilmoitusnörttäily, muuttolaatikoiden kantaminen (manuaalisessa työssä aivot virkistyvät ja käsitys omasta itsenäisyydestä kasvaa), ristikoiden teko, doomsday-preppaus eli maailmanloppuun varustautuminen säilyketölkein ja erilaisin erätaidoin, Lacan-lukupiiri, mikroautoilu, grillaus ja pubivisat.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Sunnuntai

Luitko jo nämä?