Miksi koronan pelko saa välttämään kontakteja ja ottamaan rokotuksen mutta ei muuttamaan elämäntapoja?

Kysy Siskolta etiikasta, tapakulttuurista ja elämän pulmatilanteista. Ellei vastaus tyydytä, voit ehdottaa parempaa. Sähköposti: hs.sisko@hs.fi tai hs.torsti@hs.fi.

11.7.2021 2:00

Rakkaat ystävät, toivottavasti kesä on kohdellut teitä hyvin. Viimeksi oli puhetta siitä, miksi unet palaavat mieleen tietyissä tilanteissa. Kaarina kirjoittaa:

”Olipa mielenkiintoinen tieto, että kun tekee jotain rutiinityötä, mielellä on mahdollisuus vaellella vapaasti. Usein pelaan pasianssia, kun on fiilis, että haluan vähän huokaista ja pistää aivot narikkaan. Olen jo pidempään ihmetellyt, miksi silloin mieleen tulvivat kaikki lapsuuden ja nuoruuden laulut, kuten vaikkapa ’Talvella Talikkalan markkinoilla ja kesällä Tampereella’ tai ’Hiekka vain, unen valkoinen hiekka vain’. Siis pasianssi on näköjään oikeasti rentouttavaa (kunhan vain saa sen lopetettua säällisessä ajassa)! Kun pitää marja- ja sienimetsässä laulaa karhujen karkottamiseksi (mieheni on jo kaksi kertaa kesämökkimme lähellä törmännyt karhuun), pitää keksimällä keksiä, mitä laulaisi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luetuimmat - Sunnuntai